Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Wat doet een executive search bureau?

 

Wat doet een executive search bureau nu eigenlijk? De naam zegt het al.. het bureau gaat op zoek naar professionals. Het bureau gaat op zoek naar de best passende kandidaten voor een bepaalde functie van hun klant. Zij voeren dus de service ‘executive search’ uit. Ze wachten daarmee niet totdat iemand zelf contact opneemt met een bureau, maar gaan dus echt op zoek. Ze gebruiken ook geen database met werkzoekende. Dit process wordt ook wel headhunten genoemd.

 

Headhunten is een beetje het ‘grijze gebied’ van de markt, aangezien je mensen gaat contacten die niet echt op zoek zijn naar nieuw werk. Het doel is uiteraard om deze mensen over te halen met een mooi aanbod en ze op die manier over te nemen. Dit is niet altijd even makkelijk, omdat de naar schatting 70% niet echt op zoek is naar een nieuwe baan. Het betekent vaak wel dat die 30% de beste kandidaten zijn om aan boord te hebben. Ze doen het schijnbaar goed, omdat ze niet weg willen.

 

Bij executive search gaat men dus echt de diepte in om het beste eruit te halen. Dit maakt het uiteraard ook wat moeilijker dan bijvoorbeeld werving en selectie. Dit kan wel voor hele mooie resultaten zorgen.

 

Executive search bureau Maes & Lunau is zo’n bedrijf. Ze wachten niet tot een kandidaat zich aanmeldt, maar gaan echt zelf op zoek om de beste mensen te vinden. Ze hebben al 40 jaar ervaring en weten hoe ze moeten zoeken. Ze durven ook niet voor de hand liggende kandidaten voor te stellen en proberen altijd de verwachting te overtreffen. Dit kan zijn voor een nieuwe (nog niet bestaande) functie of een bestaande vacature. Ga voor meer informatie naar de website in de eerder aangegeven linkjes.