Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Welke drinkwaren kun je als relatiegeschenk geven?

Heb je recent een brainstormsessie voor je nieuwe relatiegeschenk gehouden? En ben je er met je team op uitgekomen om drinkwaren als relatiegeschenk te geven? Dan heb je een prima keuze gemaakt.

Om meerdere redenen zijn drinkwaren erg leuk om te geven als relatiegeschenk:

  • Je kunt de drinkwaren personaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld door de drinkwaren te bedrukken. Geef je de drinkwaren aan je personeel? Dan kun je bijvoorbeeld de naam van je personeelslid op het glas laten bedrukken. Geef je de drinkwaren aan je klanten of leveranciers? Dan kun je je bedrijfsnaam en/of logo op het glas laten bedrukken.
  • Drinkwaren zijn praktisch. In een ideale wereld is elk relatiegeschenk praktisch. Als we naar drinkwaren kijken, zien we dat dit inderdaad een praktisch relatiegeschenk is.
  • Drinkwaren zijn langdurig te gebruiken. De ontvanger heeft nú iets aan de ontvangen drinkwaren, maar ook in de komende jaren nog. Doordat de drinkwaren jarenlang gebruikt kunnen worden, ziet de ontvanger ook jarenlang jouw bedrijfsnaam op het glas prijken. Een prima voorbeeld van duurzame marketing.

Al met al kan gesteld worden dat drinkwaren een duurzaam relatiegeschenk zijn. Voordat je dit relatiegeschenk gaat geven, zijn er wel nog enkele knopen die je door moet hakken? Wat voor drinkwaren ga je namelijk geven?

Kopjes of mokken

Eén van de beste drinkwaren die je momenteel kunt geven, zijn kopjes of mokken. Dit heeft puur met de wetswijziging te maken; vanaf 2023 mogen er geen plastic bekertjes meer gebruikt worden. Veel bedrijven kiezen er daarom voor dat iedereen zijn/haar eigen mok mee naar werk moet nemen. Dát zou dus een prima reden zijn om mokken te bedrukken en als relatiegeschenk te geven.

Wijn- of bierglazen

Ook wijn- en bierglazen zijn populaire drinkwaren om te laten bedrukken. Wel moet je goed kijken of een alcoholische versnapering wel bij je bedrijf en dienstverlening past.

Longdrinkglazen

Longdrinkglazen zijn behoorlijk populair, onder meer omdat ze voor veel drankjes geschikt zijn. De longdrinkglazen zijn geschikt voor water, voor frisdranken en zelfs voor koffiespecialiteiten. Voldoende reden dus om longdrinkglazen als relatiegeschenk te geven.

Leuk detail: longdrinkglazen lenen zich ook prima op te bedrukken. De glazen zijn immers behoorlijk lang, waardoor je op een fraaie manier je bedrijfslogo op het glas kunt laten bedrukken. Wil je graag de naam van de ontvanger op het glas laten bedrukken? Kies er dan voor om de letters onder elkaar te zetten in plaats van naast elkaar.