Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Zelf een website maken of uitbesteden?

Ben je voor jezelf begonnen en overweeg je om jouw website zelf te gaan maken? Als je het nog niet zeker weet is het slim om wat voordelen en nadelen op een rijtje te zetten. Zo maak je de keuze die bij jou past. Handig, want je krijgt vast ladingen advies, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hier komt het dan…

Voordelen zelf een website maken

Het scheelt natuurlijk in investeringskosten, zelf de website maken. Vooral beginnende ondernemers hebben al snel pijn, als het gaat om het uitgeven van geld. Het is alleen niet zo dat je geen kosten hebt, als je zelf de website maakt. Vaak ben je toch minimaal geld kwijt aan het kopen van:

  • Een domeinnaam
  • De webruimte
  • Een goede sitetemplate

Heb je zelf kennis van programmeren of ben je websiteprogrammeur, dan is het natuurlijk goed te doen om zelf de website te maken. Het kost je dan ook relatief gezien vaak niet zoveel tijd.

Nadelen zelf een website maken

Het nadeel van zelf een website maken is dat je een grote leercurve moet maken. Er is wel open source software die het je makkelijker maakt, maar voordat je een website precies hebt als je wilt, ben je snel een hele tijd verder.

Bovendien is het waarschijnlijk dat jij niet de optimale website krijgt. Veel dingen waar webdesigners wel aan denken, daar denkt iemand die net zelf zijn website maakt, niet aan. Voor bijvoorbeeld een optimale zoekmachine optimalisatie komt er meer bij kijken dan een plug-in als Yoast SEO installeren. Te ingewikkeld allemaal, dan is een WordPress website laten maken, wellicht een goed idee.

WordPress website laten maken

Wegen voor jou de nadelen zwaarder dan de voordelen? Ga dan een WordPress website laten maken. Het voordeel van een WordPress website is, dat het beheer wel vrij eenvoudig is. Het heeft veel overeenkomsten met het tekstverwerkingsprogramma Word. Zo houd je kosten naderhand goed in de hand.

https://www.jkc-media.nl/wordpress-website-laten-maken/