Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goed incassobureau Nijmegen

Hoe kunnen wij nou een goed incassobureau in regio Nijmegen vinden voor ons bedrijf? Ruim 85 procent van de bedrijven hebben weleens te maken met debiteuren die te laat betalen en waar het niet lukt om het geld zelf te verzamelen. Op dat moment moet je een incassobureau inschakelen, zodat zij jou kunnen helpen met alle betalingen die weg blijven. Maar hoe zorgen wij dat we een goed incassobureau op het oog hebben?! Het aantal incassozaken steeg vorig jaar met meer dan 16 procent. Omdat niet betaalde rekeningen een risico vormen voor jouw onderneming, is het belangrijk om snel in actie te komen als een betalingstermijn verstreken is en niet onnodig extra te wachten.

Incassobureau in Nijmegen inschakelen

Als je toch besluit om een incassobureau inschakelen, zijn er paar dingen wat belangrijk is. “No cure no pay” is een daar van. Een bedrijf die dat als optie biedt, is een bedrijf dat zeker is in wat hij doet. Dat betekent niet gelijk dat je helemaal niets hoeft te betalen. Als het echt niet lukt met een minnelijk traject, komen er inderdaad wel kosten bij. Een derdenrekening is ook heel belangrijk. Dat is namelijk een aparte rekening waar alle betalingen van debiteuren terechtkomen. Dat beschermt jouw geld, als het incassobureau failliet gaat. Je moet ook opletten dat het bedrijf niet een onderdeel is van een deurwaarder kantoor. Dat kan er ook soms voor zorgen dat het bureau eerder overgaat tot het inschakelen van een deurwaarder en dus voor jou extra geld kost. Een zelfstandig incasso bureau zou er dan misschien alles aan doen om het zo goedkoop mogelijk te houden voor jou.

Recensies van klanten die jou voor gingen zijn ook belangrijk om er een beetje achter te komen hoe het bedrijf werkt en betaalt.

Succes bij het zoeken en als je ook tips hebt daarover, lees ik graag je reactie.