Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Financieel

Leren beleggen?

Interesse gevonden in beleggen? Wil je beleggen leren in aandelen? Dan is het belangrijk om bij je bank een affectenrekening te openen. Dit is een rekening waarmee je aandelen kan kopen en verkopen. Met een effectenrekening loop je minder snel kans op diefstal of verlies. Ook worden al je beleggingen overzichtelijk samengebracht en weergeven. Je kan eigenlijk zien of je winst of verliest aan het maken bent. Je kan ook zien hoeveel aandelen je hebt gekocht en wat de koers daarvan is. Soms wordt een effectenrekening ook wel een virtuele portemonnee genoemd.  

Hoe moet je nu aandelen kopen? Je kan gaan beleggen in aandelen door middel van CFD’s, afkorting voor Contract For DifferenceCDF’s zijn beleggingsinstrumenten waarmee er kan worden ingespeeld op een stijging of daling. Een broker koopt de onderliggende waarde aan op de beurs. Je bent als belegger namelijk nooit zelf in het bezit van de onderliggende waarde. Er zijn veel brokers aanwezig die de handel op CDF’s aanbieden. Jkunt vaak een demorekening openen waar je mee kan oefenen voordat je de grote stap neemt. Eén van die brokers is plus500, deze is heel populair onder de beleggers. Deze broker biedt namelijk ook een gratis demo-account aan waar je zelf kan leren beleggen in aandelen. 

Wanneer je wilt leren beleggen zou je je echt moeten verdiepen in het vak. Het is ook niet zo dat je het binnen no time allemaal begrijpt. Het leren van beleggen kost tijd en is daardoor niet voor iedereen weggelegd. Beleggen is eenvoudig maar totaal niet makkelijk. Het is een vak op zich om echt succesvol te gaan beleggen op een professionele level. Op internet kan je veel artikelen vinden over beleggen en aandelen kopen. Daarnaast hebt je ook een eBook die je binnen dertig minuten kan leren beleggen. Succes! 

http://leerbeleggen.com/