Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een voertuigvolgsysteem?

Wist u dat u met een geavanceerd GPS voertuigvolgsysteem inzicht krijgt in de locatie en route van alle wagenpark voertuigen? U kunt zich vast voorstellen dat dit verschillende voordelen met zich meebrengt. 

Maar wat is een voertuigvolgsysteem? Dit handige systeem bepaalt de exacte locatie van een zakelijk voertuig op basis van GPS. En u hoeft niet eens op kantoor aanwezig te zijn om inzicht te krijgen in de status van je zakelijke voertuigen. Doordat de data met GPS beschikbaar zijn, doet u uw werk met een mobiele app van iedere gewenste locatie. Ideaal als uw chauffeurs onregelmatig rijden en u vanuit huis snel kunt schakelen. U bekijkt voertuigen en bedrijfsmiddelen live op een kaart. Zo ziet u in één oogopslag waar een chauffeur zich bevindt, wat de voertuig activiteiten zijn, de route historie en u ontvangt zelfs meldingen over het rijgedrag. Ideaal!

Maak gebruik van de voordelen van een voertuigvolgsysteem

Een voertuigvolgsysteem is niet in het leven geroepen om werknemers op de vingers te kijken. Het doel van dit systeem is dat zowel de werknemer als de wagenparkbeheerder het meest uit iedere dag halen. Dat kan door de uiteenlopende voordelen die het met zich meebrengt.

Verlaagt de kosten

Ieder bedrijf heeft als doelstelling om de kosten zo laag mogelijk te houden, zonder in te leveren op veiligheid en kwaliteit. Een voertuigvolgsysteem geeft u meer inzicht in uw wagenpark. Zo brengt u makkelijk en snel in kaart welke resources u in het bezit heeft en hoe werknemers deze inzetten. Dat is waardevol. U krijgt inzicht in verborgen kosten, waardoor u direct de efficiëntie en productiviteit kunt verbeteren. 

Productiviteit verhogen

Op een speelse manier de productiviteit van uw wagenpark verhogen. Dat is wat een voertuigvolgsysteem voor u doet. Koppel het systeem aan een bedrijfs scorebord. Chauffeurs die veilig, zuinig en efficiënt rijden bemachtigen een gewilde plek op het bord. Niet alleen een leuke erkenning voor de chauffeurs, het zorgt voor een hogere productiviteit. Door bewust om te gaan met de eigen rijstijl bespaart u op de brandstofkosten en door veiliger te rijden zal het bedrijfsvoertuig minder snel schade oplopen. 

Up-to-date voertuigonderhoud

Chauffeurs maken vaak behoorlijk wat uren onderweg. Het structureel onderhouden van zakelijke voertuigen is dan ook noodzakelijk. Maar niet altijd geeft een chauffeur tijdig gebreken aan. Ook moet u zelf vaak in de gaten houden wanneer het tijd is voor een beurt. Een voertuigvolgsysteem monitort de voertuig onderhoudsbehoeften. Zo komen uw chauffeurs nooit voor onaangename verrassingen te staan.

 

Bent u benieuwd wat een voertuigvolgsysteem voor uw wagenpark kan betekenen? Laat u informeren door een specialist. Er is meer mogelijk dan u misschien in eerste instantie denkt. 

 

https://www.verizonconnect.com/nl/oplossing/gps-voertuigvolgsysteem/