Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Onderwijs

workshops op school

Zo kies je een leuke muziekworkshop

Dat muziek belangrijk is voor de ontwikkeling van leerlingen, dat is duidelijk. Maar hoe kies je nou de juiste muziekactiviteiten uit? Het muziekonderwijs is ontzettend divers. En dat is maar goed ook: de onderwijsbehoeften van verschillende leerlingen en verschillende klassen zijn namelijk ook ontzettend divers. En muziek workshops die goed werken op de middelbare school werken bijvoorbeeld een stuk minder goed op de basisschool. Wij zetten een aantal van onze favoriete muziek workshops voor je onder elkaar. Gewoon: ter inspiratie.

Streetbeats

Streetbeats is een fantastische workshop om leerlingen te laten zien dat je helemaal geen dure muziekinstrumenten nodig hebt om muziek te maken. Leerlingen gaan aan de slag met oude vaten en tonnen en zetten samen een spetterend muziekstuk neer. Zo ervaren ze dat je niet meer nodig hebt dan wat alledaagse voorwerpen, simpele basistechnieken en wat mede-muzikanten om opzwepende ritmes te spelen.

Rap

Leerlingen van nu zijn vrijwel zonder uitzondering dol op rap. En dat is eigenlijk ook niet zo gek: rap heeft vaak een lekkere beat en rappers durven te zeggen waar het op staat. Een workshop rap is dan ook de perfecte manier om leerlingen te prikkelen om hun eigen stem te vinden en die te laten horen op het podium. Superspannend, maar tegelijkertijd: superleuk!

Musical zingen

Tijdens het zingen van een musicalnummer komen muziek en theater samen. Want hoewel musicalsterren vaak fantastisch kunnen zingen, gaat het in de kern om het overbrengen van emoties. En dat kunnen de leerlingen ook!

Sound design

Met sound design gaan we een klein beetje off-topic: sound design gaat namelijk niet per se over muziek, maar over de kracht van geluid. Is het leerlingen wel eens opgevallen hoe geluiden ervoor zorgen dat filmbeelden extra ontroerend, spannend of grappig zijn? Tijdens een workshop sound design leren leerlingen anders kijken naar filmbeelden. Of beter gezegd: anders luisteren! Natuurlijk brengen ze wat ze leren ook in de praktijk. Hierdoor zal hun filmbeleving nooit meer hetzelfde zijn.

https://www.kleinkunstig.nl