Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De meest gemaakte fouten bij het maken van appelmoes

Je zou denken dat appelmoes maken vrij eenvoudig is. Schil, klokhuis en hak wat appels fijn. Doe ze in een pan met wat water en suiker als je van zoete appelmoes houdt. Verwarm het tot het kookt, zet het vuur laag en laat het sudderen tot de appels zacht genoeg zijn om gemakkelijk gepureerd te worden. Pureer ze, zeef het sap als je van heldere appelmoes houdt en bewaar het in potten. Makkelijk toch? Nou misschien niet zo erg… Toen ik voor het eerst probeerde zelf appelmoes te maken, heb ik het behoorlijk verprutst. De smaak was goed, maar mijn eindproduct leek meer op appelsap dan op iets anders! Dus vandaag gaan we kijken naar enkele veelgemaakte fouten bij het maken van appelmoes ….

 

Het niet goed schillen en snijden van je appels

Je bent enthousiast over het maken van appelmoes! Omdat je je een pro voelt, besluit je de appel voor appelmoes gewoon te schillen en te snijden. Slecht idee! Het schillen van appels, ook bekend als het verwijderen van het steeltje, is belangrijk omdat het helpt om bruin worden en papperige appelmoes te voorkomen. Het maakt het ook makkelijker te gebruiken in recepten zoals appelmoes, waarbij de appelmoes in het appelmoes mengsel wordt gebakken.
Je hoeft alleen maar de steel van de appel naast de schil af te snijden, waarbij je een klein stukje van de steel aan de appel laat zitten. Dit voorkomt dat de schil in de siroop terechtkomt en voorkomt dat de steel bruin wordt.
Je hoeft de appel niet helemaal tot het klokhuis te schillen. Verwijder gewoon de schil en het steeltje en halveer de appel. Zo wordt de appelmoes niet te papperig. Nadat je de appels geschild, van klokhuis ontdaan en in plakjes gesneden hebt, doe je ze in een pan waarin je ze 10-15 minuten kookt. Zo worden de appels zacht en kun je ze later gemakkelijker pureren.

 

Je appelmoes te vroeg bewaren.

Dit is waarschijnlijk de meest gemaakte fout bij het maken van appelmoes. De beste manier om je appelmoes te bewaren is in potten in de koelkast of in de vrieze. Maar wat gebeurt er als je de ene dag appelmoes maakt en je bent de volgende dag klaar om het op te eten? Het is geen goed idee om het te lang in de koelkast te bewaren, want dan bederft het. Als je het te lang bewaart, zal het bederven en zal je appelmoes slecht smaken. Het beste is om te maken wat je nodig hebt en de rest in potten in de vriezer te zetten. Je kunt ook een dubbele partij maken en dan een deel van de appelmoes invriezen, zodat je wat klaar hebt staan wanneer je het nodig hebt. Of je kunt altijd extra saus maken voor de volgende keer!