Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Groenten bereiden en invriezen

Als student ben ik dol op de voordelen van het klaarmaken en invriezen van groenten. Het bespaart geld, tijd en stress. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kopen van verse producten die bederven of rotten in je koelkast. Diepvriesgroenten gaan lang mee! Laten we eerlijk zijn: wie heeft er met de druk van school en werk tijd om elke dag te koken? Met deze tips en trucs is dat niet nodig.

 

Kies de producten verstandig

Kies verse groenten die in de aanbieding zijn, maar zorg ervoor dat ze vers zijn en niet verwelkt of verrot. Als de groente niet vers is, kun je het niet invriezen, en is het gewoon geldverspilling. Diepvriesgroenten zijn een prima alternatief, maar je moet er wel voor zorgen dat je een diepvriesproduct koopt van hoge kwaliteit. Je wilt verse en gezonde producten kiezen.

 

Kook eten waarvan je weet dat je het zal eten.

Vries geen broccoli in als je broccoli haat. Vries in plaats daarvan groenten in die je regelmatig gebruikt en waarvan je weet dat jij en je gezin ze zullen eten. Het is heel makkelijk om prei bereiden en daarna wat er over is van de prei invriezen.

Maak de producten goed schoon en droog voordat je ze invriest.

Dit is een belangrijk onderdeel van het voorbereiden van groenten om in te vriezen. Zorg ervoor dat je ze grondig schoonmaakt, en verwijder al het vuil en puin. Droog ze grondig voor het invriezen. Als groenten worden ingevroren met water erop, zal het water uitzetten en schade veroorzaken aan de groenten of de zak waarin ze zitten wanneer ze worden ingevroren.

Verpak ze goed om in te vriezen

Als je groenten invriest in de zakken waarin ze zitten, nemen ze meer ruimte in beslag in de vriezer. Je zit dan met een rommelige vriezer en krijgt de groenten er moeilijk uit. Bovendien moet je de zak misschien weggooien als hij eenmaal bevroren is. Gebruik diepvrieszakjes of -bakjes om groenten in te vriezen. Voor het beste resultaat gebruik je diepvrieszakken voor zwaar gebruik. Bewaar groenten in zeer kleine porties in de vriezer. Dit helpt je bij het controleren van de porties en maakt het gemakkelijk om de exacte hoeveelheid eruit te halen die je nodig hebt bij het koken. Label de zakken met de datum en de naam van de groenten, zodat je weet wat er in elke zak zit. Je kan ze ook per soort groeperen.