Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de juiste e-sigaret?

Als je nog niet eerder een e-sigaret hebt gehad en niemand kent die er eentje heeft kan het moeilijk zijn de juiste keuze te maken. Welke smaak kies je bijvoorbeeld? En neem je een e-liquid met of zonder nicotine? Inhaleer je over de longen, of blaas je gelijk uit? Wil je veel of weinig damp bij het vapen? Dit is natuurlijk voor iedere gebruiker anders. Wij leggen je daarom in deze blog uit wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-sigaret. 

 

De hoeveelheid damp

Het is misschien niet iets waar je over na hebt gedacht, maar wel iets waar je een keuze in moet maken. Hoeveel damp wil je dat er geproduceerd wordt bij het vapen? Dat verschilt per e-liquid en per e-sigaret, zorg dus dat je vooraf een beetje weet wat jouw voorkeur heeft. Of probeer een starterspakket en neem de proef op de som. Zo bepaal je zelf wat je prettiger vindt en wellicht ook wat je omgeving prettiger vindt. 

Het nicotinegehalte

Voor mensen die willen minderen of stoppen met roken is een e-liquid zonder nicotine waarschijnlijk niet de beste optie. Wel is het dan goed om er eentje te nemen met minder nicotine en zo af te bouwen naar een e-liquid zonder nicotine. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel nicotine je in je e-liquid wil hebben. Daarbij heb je dus ook gewoon de optie om zonder nicotine te vapen. Hieronder hebben we voor je opgesomd voor welke nicotinegehaltes je kunt kiezen. Dan hoef jij vervolgens alleen nog de smaak te bepalen. 

  • 0 mg nicotine; er zit in deze liquid geen nicotine

  • 3 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten (meer geschikt voor Sub Ohm)

  • 6 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten

  • 12 mg nicotine; vergelijkbaar met reguliere sigaretten

  • 18 mg nicotine; vergelijkbaar met zware sigaretten

De verschillende smaken

Je hebt dus de keuze uit meerdere smaken, van fruitsmaken tot tabakssmaak. Maar welke vind jij het lekkerst? Je kunt waarschijnlijk zelf al een inschatting maken, maar je kunt ook smaken uitproberen. Bij mensen die willen stoppen of minderen met roken is de traditionele tabakssmaak vaak de eerste keuze. Dat is dan ook de meest gekozen smaak e-liquid. Maar als je niet rookt of gerookt hebt kan een zoetere smaak juist goed bij je passen. Je kunt zelf de afwegingen maken in wat voor jou het best is. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende e-sigaretten en e-liquids? Neem dan eens een kijkje bij een partij Smokesmarter. Hier staat namelijk meer informatie, waardoor hopelijk al je vragen beantwoord worden. Heb je toch nog een vraag? Geen probleem! De experts van Smokesmarter helpen je graag verder.

 

https://www.smokesmarter.nl/