Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Manieren om elke dag meer groenten te eten

Zelfs als u een toegewijde thuiskok bent, kan het moeilijk zijn om voldoende groenten in uw dieet op te nemen. Er zijn immers zoveel andere dingen waar je aan moet denken als je een maaltijd plant: smaken, kruiden, texturen, soorten eiwitten… Groenten worden vaak naar de achtergrond geschoven. Dat is jammer, want uit onderzoek blijkt dat het eten van meer groenten leidt tot een lager risico op veel ziekten en aandoeningen. Het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en zelfs sommige soorten kanker kan worden vergemakkelijkt door meer groenten te eten. Hier zijn vijf manieren waarop je elke dag meer groenten kunt eten.

 

Plan je maaltijden op voorhand

Door je maaltijden van tevoren te plannen, kun je meer groenten eten. Als je altijd dezelfde maaltijden eet, kan het gemakkelijker zijn om meer groenten te eten, omdat je weet wat je gaat eten. Denk bij de maaltijdplanning aan de soorten smaken en kruiden die je lekker vindt en kijk of je met die smaken meer groenten kunt verwerken. Je hoeft niet elke maaltijd met groenten te plannen, maar je kunt ze toevoegen aan favorieten, zoals taco’s of pizza. Maar je kan groenten ook minder saai maken door de manier van bereiden, kies daarom voor snijbonen wokken in plaats van elke keer maar koken.
Ook is het bij het plannen handig om vantevoren verse producten te kopen en deze in te vriezen, wil je snijbonen wokken kies er dan voor om verse snijbonen invriezen. Zo hoef je niet elke keer naar de winkel en eet je sneller groenten.

 

Kook je groenten

Sommige groenten zijn makkelijker te koken dan andere. Als een groente weinig tot geen voorbereiding vereist, kan het makkelijker zijn om in je dieet op te nemen. Zoals broccoli en bloemkool, kun je gemakkelijker in je dieet opnemen door ze te koken. Dit heeft ook andere voordelen

– Studies tonen aan dat het koken, stomen of bakken van groenten hen ontdoet van chemicaliën die schadelijk kunnen zijn. Sommige van deze chemicaliën kunnen kankerverwekkend zijn, dus het koken van groenten kan ze verwijderen en tegelijkertijd hun voedingswaarde verhogen. Zo bevat broccoli een stof genaamd sulforafaan, waarvan studies hebben aangetoond dat het het risico op bepaalde vormen van kanker kan verlagen. Wanneer broccoli rauw wordt gegeten, wordt deze stof niet door het lichaam opgenomen. Wanneer broccoli echter wordt gekookt, kan het worden omgezet in een vorm die gemakkelijker door het lichaam wordt opgenomen.