Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Studeren in Deventer

Waarschijnlijk vind je het stiekem best een beetje spannend om te gaan studeren en zit je nog met allerlei vragen. Er is een hoop te vinden over de studie zelf, maar hoe het studentenleven eraan toegaat wordt vaak niet verteld. Ga je op kamers of kun je op en neer reizen? Wil je bij een vereniging en heb je tijd voor een bijbaan? Wat heeft Deventer je eigenlijk te bieden? Je bent niet de enige student die zich deze vragen heeft afgevraagd. We geven je in deze blog een aantal tips voor de beste studententijd in Deventer!

 

Wonen in Deventer

Studentenhuisvesting is een veelvoorkomend probleem in studentensteden. Er zijn verschillende Facebookgroepen waar kamers voorbijkomen waar je op kunt reageren. Als je wordt uitgenodigd voor de hospiteeravond maak je kans op de kamer. 

 

Je kunt je ook inschrijven voor een online studentenhuisvester. Elke studentenstad heeft er een. Voor Breda en Tilburg is dit bijvoorbeeld WonenBreBurg en in Nijmegen kun je je inschrijven bij de SSH&. DUWO is de huisvester in Deventer. Hier kun je je inschrijven wanneer je ingeschreven staat voor een voltijd studie. Je reageert eenvoudig via DUWO op studentenkamers die voldoen aan jouw eisen en wanneer je reactie geaccepteerd wordt heb je een kamer! 

 

Werken in Deventer

Op jezelf wonen is niet goedkoop, dus waarschijnlijk is een bijbaan in Deventer wel gewenst. Het is dan wel de bedoeling dat je je bijbaan kunt combineren met je studie. Wanneer je je inschrijft bij Easyjobs werk je alleen op de momenten dat jij wil en kunt werken. Je reageert op een klus bij jou in de buurt en wanneer het bedrijf jou geschikt vindt kun je aan de slag! 

 

Er wordt onderscheid gemaakt in jobs en gigs. Gigs zijn korte klussen en dus super flexibel. Jobs zijn voor een wat langere periode. Vakantiewerk is hier een voorbeeld van. Zo heb je voor een aantal weken een bijbaan, zonder hieraan vast te zitten.  

 

Uitgaan in Deventer

Een beetje student is ook niet vies van het nachtleven. De stad telt 47 cafés en vele gezellige terrassen. Voor een nachtje doorhalen of een klein drankje in de stad kun je dus prima in Deventer terecht! 

 

https://www.easyjobs.nl/