Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het bouwen van een veranda

Een veranda is een mooie uitbreiding van je huis. Het zorgt ervoor dat je huis een verlengstuk krijgt en dus heb je meer ruimte. Daarbij creëert het een stijlvolle uitstraling en krijgt je huis een prachtig aanzicht. Als je ervoor kiest om een veranda te nemen, heb je de keuze om er zelf een te bouwen of te laten bouwen. De kosten zijn natuurlijk al redelijk hoog, dus als je er zelf de tijd voor hebt, is het goed om zelf te doen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips hoe je zelf je veranda kunt bouwen.

 

Maak een bouwtekening

Allereerst is het van belang dat je op papier zet hoe je het wil gaan hebben. Teken de grond van je huis op een juiste schaal en teken de veranda erbij. Op die manier kun je precies zien hoeveel plek de veranda in beslag gaat nemen en hoeveel plek je overhoudt in de tuin. Het is natuurlijk niet fijn als de veranda de hele tuin in beslag neemt. Zorg ervoor dat het mooi in verhouding met elkaar staat. Je kunt met de bouwtekening ook alle afmetingen uitrekenen, zodat je bij de winkel niet voor verrassingen komt te staan als je niet meer weet hoe groot de planken moeten zijn.

 

Haal al het materiaal in huis

Voordat je gaat beginnen is het handig om te kijken wat je allemaal nodig hebt. Maak een berekening of je alle kosten kunt voorzien en haal dan vervolgens de spullen alvast op. Op die manier weet je zeker dat de bouw door kan gaan. Als je eerst begint met bouwen en er vervolgens achterkomt dat je te weinig spullen hebt, kan je in de problemen komen en stopt de bouw. Voorkom dit door een goede voorbereiding.

 

Het inrichten van de veranda

Als de veranda staat is het tijd voor de inrichting. Een kale veranda is natuurlijk ook geen aanzicht en je wilt dat het er mooi uit gaat zien. Hierbij is van belang dat je goed kijkt naar wat de stijl van je huis is. Het mooiste is dat dat mooi op elkaar aansluit. Heb je een modern huis kies dan voor mooie grijstinten. Heb je eerder een meer landelijk huis, dan staan houten meubels het beste.

 

Wil je nog veel meer weten over het bouwen van een veranda? Kijk dan eens op www.veranda.nl.