Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Waarom een overkapping aan huis?

 
Een overkapping is een mooie toevoeging aan uw huis. Het zorgt voor extra leefruimte en biedt een fijne plek om je terug te trekken en te genieten van het buitenleven. Een overkapping vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Daarnaast geeft het een luxueuze uitstraling aan uw huis en tuin. In de meeste gevallen kan een overkapping zonder vergunning gebouwd worden. We raden het wel altijd aan om goed bij je gemeente navraag te doen hierover.  
 

Wat heeft een overkapping aan huis voor meerwaarde? 

 
Een overkapping aan huis zorgt voor extra vierkante meters. Hierdoor kun je meer uit je woning halen en heb je meer woongenot. Daarnaast neemt je woning ook in waarde toe en vergroot het de kans op verkoop. Naast een financiële meerwaarde biedt een overkapping aan huis ook veel praktische meerwaarde. Zo kun je de tuinmeubels het hele jaar door laten staan, kun je bijna het hele jaar door buiten zitten en hoef je je geen zorgen te maken over het weer.  
 

Welk materiaal wordt gebruikt voor een overkapping aan huis? 

 
Houten overkapping: hout is het meest gekozen materiaal voor een overkapping aan huis. De overkapping wordt dan volledig van hout gemaakt. Hout is over het algemeen het makkelijkste materiaal om mee te werken.  

Aluminium overkapping: aluminium wordt veelvoudig gekozen omdat het erg duurzaam is. Aluminium heeft een moderne look en is makkelijk in het onderhoud. Aluminium gaat lang mee omdat het niet snel roest en corrosie bestendig is.  

Rieten overkapping: een rieten dak op bijvoorbeeld een boerderij heeft iedereen weleens gezien maar het is nu ook toepasbaar bij een overkapping. Het geeft uw woning een luxe en stijlvolle uitstraling. Het dak wordt wel hellend geplaatst zodat er geen lekkages ontstaan.   

Glazen overkapping: een glazen overkapping aan huis heeft als voordeel dat je beschermd bent tegen slecht weer en UV-straling maar toch kunt genieten van het zonlicht dat binnenkomt. Gebruik voor de overkapping wel altijd gehard glas zodat ook wanneer er hagel valt het glas niet beschadigd. Een nadeel van glas is dat het erg zwaar is waardoor er een stevige constructie nodig is om het glas op te kunnen plaatsen. 

Een overkapping aan huis laten plaatsen. 

 
Bent u na het lezen van de blog nieuwsgierig geworden naar een overkapping aan huis? Dan kunt u bij uw lokale overkappingsspecialist vrijblijvend een offerte aanvragen of zij kunnen u voorzien van meer informatie over een overkapping aan huis en alles wat hierbij komt kijken. 

https://mbveranda.nl/overkappingen/