Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over gebruikte elektrische fietsen

Wat je moet weten over gebruikte elektrische fietsen

Elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, worden steeds populairder voor wie wil fietsen met de extra hulp van een elektrische motor. Hoewel er veel voordelen zitten aan het kopen van een nieuwe elektrische fiets, kiezen sommige mensen in plaats daarvan voor gebruikte modellen. Vaak wordt er gekozen voor een gebruikt exemplaar omdat dit goedkoper is, maar waar moet je op letten als je een gebruikte elektrische fiets koopt? Laten we eens nader bekijken welke veel voorkomende problemen je kunt tegenkomen en hoe je ze kunt vermijden.

 

De batterij en de motor controleren

Een van de belangrijkste dingen om te controleren bij het kopen van een gebruikte elektrische fiets is de accu en de motor. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat beide in orde zijn, zodat je niet langs de kant van de weg strandt door een lege accu of een slecht werkende motor. De beste manier om dit te doen is door met je elektrische fiets een proefrit te maken, zodat je een idee krijgt hoe hij presteert en of er iets gerepareerd of vervangen moet worden. Als de batterij of motor niet goed werkt kun je vaak beter verder kijken

 

Componenten en accessoires controleren

Naast het controleren van de accu en de motor is het ook belangrijk om alle onderdelen en accessoires te inspecteren voordat je tot aankoop overgaat. Dit omvat het controleren van remmen, banden, verlichting, derailleurs, sturen, pedalen, kettingbladen, cassettes, enz. Zorg ervoor dat alles er in goede staat uitziet en goed functioneert voordat je tot aankoop overgaat, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Dit kan op termijn heel veel geld besparen. Zoek naar tweedehands fietsen in Deventer? Neem eens een kijkje bij Roto Tweewielers!

 

Onderzoek de eigendomsgeschiedenis

Tot slot is het belangrijk om de eigendomsgeschiedenis van je gebruikte elektrische fiets te onderzoeken voordat je tot aankoop overgaat. Zoek uit hoe lang de vorige eigenaar hem had en of hij er goed voor gezorgd heeft. Probeer zo mogelijk te achterhalen waar hij oorspronkelijk gekocht is, zodat je vragen kunt stellen over de geschiedenis en een idee krijgt van de werkelijke staat. Zoveel mogelijk weten over je gebruikte elektrische fiets kan ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt bij de aankoop ervan.

https://www.rototweewielers.nl/