Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Afvalverwerking

Plastic: de voor- en nadelen

Plastic is enorm veelzijdig materiaal. Het gaat lang mee en is makkelijk te bewerken. Daardoor is plastic het perfecte materiaal om voor veel te gebruiken. Zo wordt het verwerkt in schoenen, zijn onze boodschappentasjes van plastic, kunnen we spullen voorzichtig vervoeren door het te wikkelen in bubbeltjesplastic en zijn veel auto-onderdelen ervan gemaakt. En ondanks dat het materiaal vele voordelen heeft, worden de nadelen steeds meer bekend en wordt het overmatig gebruik van plastic steeds meer tegengegaan.

Wat is plastic en waar komt het vandaan

Plastic is een synthetisch materiaal dat is samengesteld uit verschillende chemicaliën. Het wordt gemaakt van ruwe olie en kan in verschillende vormen worden gegoten. Het wordt gebruikt in een groot aantal producten, waaronder auto’s, kleding en voedselverpakkingen.

Hoe wordt plastic gemaakt

Plastic wordt gemaakt van ruwe olie, een soort olie die in de grond wordt gevonden. Ruwe olie wordt omgezet in verschillende producten, waaronder plastic. Plastic wordt gemaakt door verschillende chemicaliën te combineren en het vervolgens in verschillende vormen te gieten.

De voordelen van plastic

Kunststof heeft veel voordelen die het tot een populaire keuze voor veel producten maken. Enkele van de voordelen van plastic zijn

  • Het is duurzaam en kan lang meegaan
  • Het is gemakkelijk te bewerken en kan in elke vorm worden gegoten
  • Het is goedkoop te produceren
  • Het is licht van gewicht en gemakkelijk te transport

De nadelen van plastic

Hoewel plastic veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van dit materiaal. Enkele van de nadelen van plastic zijn

  • Het kan lang duren voordat het wordt afgebroken
  • Het kan het milieu vervuilen als het niet op de juiste manier wordt verwijderd
  • Het wordt gemaakt van niet-hernieuwbare grondstoffen
https://www.mathmatch.nl/hobby-en-vrije-tijd/tips-voor-het-gebruik-van-bubbeltjesplastic/