Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Rechten

Help, ik ga scheiden

De eerste stap is het vertellen aan je partner dat je wilt gaan scheiden. Dit is meteen ook de moeilijkste stap, want hoe vertel je iemand met wie je vaak al jarenlang een relatie hebt dat je wilt gaan scheiden? Eerlijkheid is hierin natuurlijk het allerbelangrijkste. Nadat je het verteld hebt, moeten er moeilijke beslissingen gemaakt worden. In het beste geval werkt je partner hieraan mee en lukt het om goede afspraken te maken over de afwikkeling van het huwelijk. Deze afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Denk hierbij aan de verdeling van de inboedel, financiële vraagstukken en wie in de woning blijft wonen. Hebben jullie gezamenlijke minderjarige kinderen? Dan dien je naast het echtscheidingsconvenant ook een ouderschapsplan op te stellen. Logischerwijs staan hier afspraken in die jullie maken omtrent de kinderen. Denk aan co-ouderschap wel of niet, bij welke ouder verblijft het kind en hoe geven jullie een omgangsregeling vorm. Voor zowel het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan zijn er online tal van voorbeelden te vinden. Dit geeft je inzicht hoe een gemiddeld ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant eruit ziet.

Scheiden, de rol van een scheidingsadvocaat

Om de scheiding definitief te maken dient een scheidingsverzoek ingediend te worden bij de rechtbank. Dit echtscheidingsverzoek kan uitsluitend gedaan worden door een echtscheidingsadvocaat. Je hebt dan ook altijd een scheidingsadvocaat nodig. Alleen is het afhankelijk van de onderlinge verhoudingen tussen jou en je partner wanneer jullie de scheidingsadvocaat inschakelen. Zo is het zelfs mogelijk om voor een online scheiding te kiezen. In dit geval hebben jullie samen het echtscheidingsconvenant en eventuele ouderschapsplan opgesteld. De advocaat hoeft dan alleen de officiële aanvraag te doen. Dit is ook meteen de goedkoopste manier om te scheiden. Toch leidt een echtscheiding in de praktijk tot moeilijke vraagstukken. Komen jullie er op sommige punten niet uit? Dan kunnen jullie bemiddeling inschakelen van een mediator/advocaat scheiding. Helpt zelfs deze bemiddeling niet? Dan rest er vaak niks anders dan ieder een eigen echtscheidingsadvocaat te nemen. De scheidingsadvocaten zullen dan de onderhandelingen overnemen. Logischerwijs is dit ook meteen de duurste optie om te gaan scheiden.

 

Kom in contact met een echtscheidingsadvocaat Almere

Ben je woonachtig in Almere? Dan is het verstandig om een mediator of scheidingsadvocaat Almere te kiezen. Dit voorkomt onnodige reistijd en dus kosten. Maar hoe vind je echtscheidingsadvocaten Almere? Een mogelijkheid is om via Google op zoek te gaan naar scheidingsadvocaten die actief zijn in je regio. Dit levert vaak honderden hits op van advocaten. De juiste kiezen is dan erg moeilijk. Een alternatief is om een advocaten zoekmachine te gebruiken. Zo krijg je direct een overzicht van echtscheidingsadvocaten Almere. De advocaten kan je vervolgens vergelijken op prijs, ervaring en specialisme. De meeste advocaten bieden een gratis kennismaking aan, zodat je zonder kosten kunt maken eerst je zaak kan voorleggen aan de advocaat. De advocaat zal je in dit gesprek verder informeren over de te nemen stappen.