Redenen om beveiligingscamera’s op te hangen

november 14, 2018 Uit Door

Veel mensen worden bang bij het idee dat er een inbreker in je huis kan komen. Dat is natuurlijk ook verschrikkelijk. Het is je grootste nachtmerrie dat iemand je huis binnensluipt en al je dierbare spullen zomaar meeneemt. Niet alleen omdat je al die spullen dan kwijt bent, maar ook omdat je je niet meer zo snel veilig zult voelen in je huis. Zodra er iemand ingebroken heeft, zit je niet meer rustig en heb je het gevoel dat je huis niet meer jouw veilige haven is.

Om dit soort ellende te voorkomen kun je een aantal simpele dingen doen. Zorg bijvoorbeeld dat je goede sloten hebt en dat je ze ook gebruikt. Ga dus nooit weg van huis zonder de deuren en ramen dicht en op slot te doen. Maak ook niet de domme fout om een sleutel onder een plantenbak te leggen voor iemand. Die truc is zo achterhaald dat elke inbreker hem ondertussen kent. Zorg ook dat je huis goed verlicht is. Dit schrikt inbrekers af, want het maakt het risico om gezien te worden een stuk groter en dat maakt het gevaarlijk.

Wat ook slim is om te doen, is om een beveiligingscamera op te hangen. Gebruik een IP camera buiten, die gericht is op de voordeur. Vaak komen deze met een bewegingssensor, zodat je meteen gewaarschuwd wordt als er iemand staat. Je kunt dan meteen de beelden bekijken en als je ziet dat het een inbreker is, kun je meteen 112 bellen. Zo kunnen ze hem wellicht op heterdaad pakken. Daarnaast schrikt een camera ook al af. Een dief zit er niet op te wachten om vastgelegd te worden op beeld en zal daarom liever jouw huis overslaan. Een bijkomend voordeel is dat je even kunt gluren wie er voor de deur staat voordat je de deur open doet.

https://www.onlinecamerashop.nl/