Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Tuin en buitenleven

Blaas je tuin nieuw leven in met beton

Beton is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt als je je tuin wilt opfrissen. Vandaag de dag is het echter erg populair en dat komt doordat het al lang niet meer zo grijs en grauw is als je misschien vermoedt. Beton is in allerlei uitvoeringen te krijgen en steekt erg mooi af tegen de organische materialen en groene kleuren in je tuin. Of je nu een waterornament aanschaft, een tuinbeeld of een aantal sierpalen; als je voor beton kiest, dan kun je je tuin voor weinig geld weer laten stralen.

Beton is modern

Voorheen werd beton voornamelijk in de bouw toegepast, maar tegenwoordig heeft het ook onze woningen en tuinen veroverd. Het is een materiaal dat een volledige comeback heeft gemaakt, maar in de particuliere branche. Binnenshuis vind je betonvloeren, betonnen aanrechten en tafels, betonnen muren en betonnen openhaarden. Dit sluit goed aan bij de industriële interieurs die op dit moment zo populair zijn. Ook buiten vind je beton steeds meer en dat is niet vreemd. Het is een ideaal bouwmateriaal om je tuin opnieuw mee aan te leggen, maar het meubilair en de ornamenten zijn ook zeker de moeite waard. Is jouw tuin aan opfleuring nodig, dan is beton dus zeker een materiaal om te overwegen.

De voordelen van beton buitenshuis

Beton kan in allerlei situaties worden toegepast. Heb je een vijver, dan kun je hier beton in verwerken omdat het waterafstotend kan worden uitgevoerd. Kies een modern waterornament dat als centraal punt en aandachttrekker in je tuin kan fungeren. Beton is zwaar en bestand tegen de weersomstandigheden, wat betekent dat je het het gehele jaar door gewoon buiten kunt laten staan. Hierdoor is het ideaal voor tuinmeubilair en ook als materiaal voor bloembakken en barbecues. Misschien het grootste voordeel van beton is dat het betaalbaar is, maar tegelijkertijd erg veelzijdig. Met beton kun je dus zonder dat je hier groene vingers voor nodig hebt je tuin nieuw leven in blazen.