Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Architectuur

5 verschillende sloten en hun gebruik

Een slotenmaker begrijpt dat het uitdagend kan zijn om het juiste slot te vinden. Er zijn heel veel opties en elke soort biedt andere beveiligingsopties die u moet overwegen. Deze pagina geeft u een overzicht van de populairste opties en hoe ze werken.

Deadbolt Sloten

Er zijn drie belangrijke opties bij deadbolt sloten. Het eerste is een enkelzijdig slot met een standaardgrootte. Een sleutelcilinder aan de buitenkant en een draaiknop aan de binnenkant maakt van dit slot één van de populairste sloten voor huizen. Een ander type is het dubbele deadbolt slot, met zowel een sleutelcilinder aan de buiten- en binnenkant. Dit type deadbolt slot moet geopend worden met een sleutel. Slotenmakers raden aan om een sleutel in de buurt van dit slot te bewaren voor als u een nooduitgang nodig zou hebben. Het derde type heeft een vergrendelbare draaiknop. De gebruiker kan de draaiknop vergrendelen waardoor het slot beter beveiligd kan worden.

Hangsloten

Er zijn niet veel soorten hangsloten. Er zijn eigenlijk maar twee opties, verwisselbaar en onverwisselbaar. Een slotenmaker kan de sleutel van een verwisselbaar hangslot vervangen. Hangsloten kunnen een verhulde beugel hebben. Dit zorgt voor extra veiligheid omdat de schouders van het hangslot verhoogd zijn naast de kanten van de beugel. Dit maakt het voor boutsnijders moeilijker om het slot over te knippen.

Deurklink slot

Vaak gebruikt op binnendeuren van commerciële locaties. Deurklink sloten hebben een grote hendel om de deur te openen. Ze worden vaker gebruikt dan deurknoppen omdat deurklink sloten gemakkelijker te openen zijn door ze naar beneden te duwen i.p.v. de deurknop rond te draaien.

Deurknop slot

Vaak gebruikt in residentiele woningen. Deurknop sloten worden niet aangeraden als beveiliging van buitendeuren. Omdat de cilinder zich in de knop bevindt kan het slot opengebroken of ontgrendeld worden met het juiste gereedschap. Slotenmaker raden aan om deurknop sloten op buitendeuren te vervangen door doorgang klinken die dezelfde beveiliging als deadbolt sloten bieden.

Camlock slot

Camlock sloten worden op verschillende manieren gebruikt, maar meestal worden ze gebruikt op archiefkasten. Het metalen deel aan de achterkant is het belangrijkste om uw besluit te vormen. De “cam” is de achterkant van het slot en omhult het eigenlijke sluitmechanisme. Camlock sloten bestaan in verschillende versies en een slotenmaker kan u helpen door advies te geven over het beste camlock slot.

Met deze informatie kan u het juiste slot vinden dat aan uw eisen voldoet. Voor nog meer geweldige informatie over slotenmakers, kun je de site van Michael Schapkun bekijken. Je kunt de hier bijvoorbeeld de pagina vinden als je op zoekt bent naar een slotenmaker in Den Haag.

http://www.locksecure.nl/