Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Architectuur

Bouwtekening in 3D biedt vele voordelen!

Bouwtekening in 3D laten maken

Zoekt u een partner die een 3D scan kan laten maken van uw bedrijfsgebouw, installatie, plant of omgeving? Dan is 3DLS.nl de juiste partner voor u! Dankzij onze speciale 3D laser scan apparatuur, vele jaren kennis en inmiddels meer dan 1mln m2 scanervaring kunnen wij ieder scanopdracht tot een succes brengen. Een 3D scan maken van uw installatie biedt vele voordelen en één daarvan is dat uw vanuit 3D scans, een bouwtekening kunt laten maken met een hoge mate van detail.

3D Bouwtekeningen maken met detail en in de cloud

Hoe kom je van een simpele schetstekening, om bijvoorbeeld een bouwvergunning alvast te krijgen, tot een gedetailleerde 3d bouwtekening voor nieuwbouw, verbouw of aanbouw? Bij 3DLS geloven we dat de meest eenvoudige en snelle manier om dit te realiseren, is om 3D scans te maken. Met onze geavanceerde Faro 3D scanner maken wij 3D scans van elk denkbare object. De scans zijn volledig digitaal de werking is als volgt.

Onze moderne 3D scanners bevat een zeer gevoelig en high resolution camera die beelden kan schieten in 360 graden. Door dit supersnel te doen kan de camera de omgeving vastleggen in 3D. De camera doet dit, door een zogenaamde puntenwolk te maken van alle objecten die het ziet. Ieder punt is een foto en door alle punten met elkaar te verbinden kan een 3D scan worden gemaakt van de omgeving. De beelden worden door onze professional nabewerkt en als een 3D scan opgeslagen in de cloud. De software van Faro maakt het zeer gebruiksvriendelijk om de 3D scan te bekijken en zelfs na te bewerken. Bekijk de 3D scan dus vanuit iedere locatie in de wereld, wanneer dan ook. Tot slot kunnen de 3D scans dus gebruikt worden om precies te meten hoe lang, breed of diep objecten zijn. Belangrijke informatie is daarom altijd direct opvraagbaar voor bouwkundigen en dit is waardevol om fouten tijdens het bouwproces te voorkomen.

3D scanning zeer geschikt voor nieuwbouw

Vooral het inzetten van 3D scanning voor constructie nieuwbouw neemt toe. We zijn bij 3DLS dat steeds meer bouwkundigen, aannemers en architecten het gebruik van 3D scanning als een must zien voor een succesvolle nieuwbouwproject. Omdat wij werken in alle gangbare branches is de toepasbaarheid enorm. We hebben geholpen aan projecten in de infra, installatie waterzuivering, gas installaties en chemie, transport sector, auto productie bedrijven en architectuur en monumentenbouw.

Binnen elk van deze sector kan een 3D scan een fundament zijn voor de nieuwbouw van een nieuwe vestiging, productie locatie of de aanleg van een nieuw infrastructuur. Praat erover met onze specialisten en deel uw plan met ons. Neem contact op per mail via info@ergodesign.nl of bel ons via +31 53 4800 550.

Onze 3D scanning services zijn geschikt voor monumenten

Voor gevoelige objecten, zoals historische panden en of monumenten, is 3D scanning een uitstekend middel om gedetailleerd in kaart te brengen hoe de constructie in elkaar zat. Dit is vooral handig voor renovatie projecten of herstel werkzaamheden bij bijvoorbeeld schade door een ongeval of natuurramp. Ook voor dit soort opdrachten heeft 3DLS ervaring opgebouwd in zowel binnen- als buitenland.

https://www.3dls.nl