Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Uw oude caravan kan flink geld waard zijn

Een caravan verkopen

Na vele jaren trouw met de caravan op vakantie te zijn geweest is het tijd om afscheid te nemen. Dit kan om diverse redenen zijn. Misschien bent u wel opzoek naar een nieuwe caravan of gebruikt u geen caravan meer. U kunt voor uw oude caravan soms nog een mooi bedrag krijgen door deze in te ruilen of te verkopen. Maar hoe verkoopt u nou uw oude caravan? Hier komen bepaalde zaken bij kijken zoals een advertentie, professionele foto’s van uw caravan. Ook kunt u uw caravan via speciale caravan en camper dealers verkopen die occasions aanbieden of inruilen bij een winkel waardoor de waarde weer als korting geld op een nieuw gekochte caravan.

De waarde van uw caravan bepalen

De waarde van uw caravan hangt onder andere af van het bouwjaar en mate van gebruik. Met een kenteken of nummerbord check kunt u alle gegevens van de caravan in een keer opvragen en deze ook bij de advertentie vermelden. Daarnaast kunt u prijzen vergelijken van soortgelijke caravans bij diverse aanbieders en advertenties om een indruk te krijgen wat uw caravan ongeveer waard is. Dit zijn dan caravans van ongeveer het zelfde type, model en bouwjaar die gebruikt zijn. Een caravan verkopen doe je met een aantrekkelijk prijs en een representatieve advertentie. Deze advertenties kunnen gratis op marktplaats of tegen een klein bedrag op speciale camper en caravan advertentiesites worden geplaatst. Ook moet uw caravan via het RDW loket op naam van de nieuwe koper worden gezet voordat de overhandiging plaats vind.

Bezichtigingen inplannen

Een caravan verkopen werkt het beste als mensen de kans krijgen om uw caravan te bezichtigen. Zo kunnen ze de caravan zien zoals hij daadwerkelijk is waardoor de kans op een verkoop en succes wordt vergroot. U dient dan wel ruimte vrij te maken voor bezichtigingen zodat mensen kunnen bezichtigen wanneer zij dat wensen. Daarnaast is het belangrijk om alle kenmerken van de caravan bij de omschrijving in de advertentie te benoemen. Foto’s van zowel het interieur als exterieur van de caravan zijn ook van belang. Detailfoto’s en eventuele schade moeten ook worden vermeld. Dit zorgt voor een realistisch beeld van de caravan. Voordat u bezichtigingen gaat plannen is het verstandig de caravan eerst schoon te maken en eventuele beschadigde onderdelen te vervangen. Ook de banden en trekhaak nakijken zou handig zijn voor een grotere verkoop kans. Een luchtverfrisser is ook een goede tip zodat de caravan fris ruikt. Zeker als er veel in is gerookt of als deze door ouderdom wat muffig is geworden.