Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Waarom de Tesla Model 3 de beste elektrische auto op de markt is

In de afgelopen jaren hebben elektrische auto’s een lange weg afgelegd. Tesla heeft het voortouw genomen in deze ontwikkeling, door te innoveren en de grenzen te verleggen van wat mogelijk is met elektrische voertuigen. De Tesla Model 3 is het hoogtepunt van al Tesla’s werk tot nu toe, en het is gewoon de beste elektrische auto op de markt. Hier is een blik op enkele van de redenen waarom.

Range anxiety behoort tot het verleden

Een van de grootste zorgen die mensen hebben over elektrische auto’s is range anxiety; dat wil zeggen, bezorgd zijn dat de accu leeg raakt onderweg. Met een Tesla Model 3 is dat gewoon geen probleem. De Long Range-versie van de Model 3 kan tot 500 km afleggen op een enkele lading, terwijl het Standard Range Plus-model tot 386 km kan afleggen op een enkele lading. In beide gevallen is dat meer dan genoeg om u van A naar B te brengen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een oplaadstation. En als u toch moet opladen, kan de Model 3 een actieradius van 250 km halen na slechts 20 minuten opladen bij een Supercharger-station. Zorg er wel voor dat je de juiste Tesla Model 3 laadkabel tot je beschikking hebt. Deze moet een type 2 stekker hebben en geschikt zijn voor 3 fase opladen tot 16 Ampère. Dit om het maximale laadvermogen van 11 kW te kunnen benutten. 

De Model 3 is ook veel goedkoper in het gebruik dan een traditionele benzineauto. Het opladen van uw Model 3 kost minder dan de helft per kilometer dan het tanken van een benzineauto, en aangezien er geen olie ververst of afgesteld hoeft te worden, zijn de onderhoudskosten ook extreem laag. 

Conclusie 

De Tesla Model 3 is simpelweg de beste elektrische auto op de markt van vandaag. Hij heeft een indrukwekkende actieradius, hij is veel goedkoper in het verbruik dan een traditionele benzineauto en hij zit boordevol functies en voorzieningen die het een genot maken om in te rijden. Als u op zoek bent naar een elektrische auto, is er simpelweg geen betere optie dan de Tesla Model 3.