Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Tuin en buitenleven

Verschillende dingen om te doen op een trampoline

Op een trampoline zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn veel dingen die kinderen kunnen doen op een trampoline, ook zijn ze goed in het bedenken van nieuwe dingen om te doen. Een trampoline is hét speelgoed wat kinderen het liefst gebruiken in de tuin. Het is daarom ook logisch dat het een van de meest gewilde dingen onder kinderen is.

Je kunt trucjes leren

Op de trampoline kun je ontzettend veel trucjes leren. Je kunt ook gemakkelijk trucjes oefenen die je normaliter niet op de trampoline doet. Je oefent deze op de trampoline omdat je ze hier veilig kan doen en jezelf geen pijn doet als je valt. Het is wel belangrijk om te weten dat het verstandig is om een trampoline met een net te hebben. Zo kunnen de kinderen er niet vanaf vallen wanneer ze trucjes proberen te leren. Inground trampolines moeten diep genoeg ingegraven zijn voor sommige trucjes, anders komen ze tegen de grond aan.

Trucjes die je kunt leren of oefenen zijn bijvoorbeeld een handstand of radslag. Je kunt ook oefenen met een salto maken, vooruit én achteruit. Je kunt super veel variaties bedenken op deze trucjes. Laat je bijvoorbeeld eerst op je rug vallen en maak dan een achterwaartse salto. Of val op je knieën en maak een voorwaartse salto. Als je hoog genoeg springt, kun je ze misschien wel allemaal met elkaar combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos, kinderen verzinnen steeds combinaties die ze kunnen proberen. Zo raken ze niet snel uitgekeken op de trampoline.

Andere sporten en spellen combineren op de trampoline

Gooi bijvoorbeeld een bal op de trampoline, deze stuitert in het rond. Als je geraakt wordt door de bal, ben je af. Een soort tikkertje met een bal die je achter je aan komt. Of probeer met een hoge sprong een basketbal door de ring te gooien. Probeer een voetbal hoog te houden terwijl er in het rond gesprongen wordt. Doe een potje worstelen met elkaar of daag elkaar uit voor een dance battle. Zo kun je voor iedere sport en spel wel iets bedenken om de trampoline mee te combineren. Laat je fantasie los!

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/inground-trampolines