Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt tanden bleken en is het wel veilig?

Het is geen geheim dat een stralende glimlach je zelfvertrouwen een boost kan geven. Helaas kunnen dagelijkse gewoontes zoals koffie, thee en roken onze tanden verkleuren. Tanden bleken lijkt dan ook de ideale oplossing om terug te gaan naar een heldere en witte glimlach. Maar is tanden bleken veilig? In dit artikel nemen we de waarheid onder de loep en bespreken we de mogelijke risico’s.

Wat is tanden bleken?

Tanden bleken is een cosmetische behandeling waarbij de kleur van de tanden wordt veranderd door middel van een chemische stof. Het doel van tanden bleken is om verkleuringen en vlekken te verwijderen, waardoor de tanden witter en helderder lijken.

Hoe werkt tanden bleken?

Er zijn verschillende manieren om tanden te bleken, zoals het gebruik van bleekmiddelen, laserbehandelingen en tandpasta’s met bleekmiddelen. Je kunt je tanden laten bleken bij de tandarts maar je kunt ook een tandenbleekset gebruiken om thuis je tanden witter te maken. De meest voorkomende methode is het gebruik van bleekmiddelen die waterstofperoxide of carbamideperoxide bevatten. Deze stoffen dringen door in de tanden en breken de moleculen af die de verkleuring veroorzaken. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de ernst van de verkleuring.

Is tanden bleken veilig?

Hoewel tanden bleken een relatief veilige procedure is, zijn er wel enkele risico’s aan verbonden. Het gebruik van bleekmiddelen kan bijvoorbeeld leiden tot gevoelige tanden en tandvleesirritatie. In sommige gevallen kan overmatig gebruik van bleekmiddelen zelfs leiden tot beschadiging van het tandglazuur, wat kan resulteren in tandbederf en tandpijn.

Daarnaast kan tanden bleken ook gevaarlijk zijn voor mensen met bestaande tandheelkundige problemen, zoals gaatjes en tandvleesaandoeningen. In deze gevallen is het beter om een tandarts te raadplegen voordat je aan tanden bleken begint.

Overweeg de risico’s van tanden bleken en kies voor veilig

Tanden bleken kan een effectieve manier zijn om je glimlach te verbeteren, maar het is belangrijk om de mogelijke risico’s te begrijpen voordat je deze behandeling overweegt. Overleg met je tandarts voordat je aan tanden bleken begint, vooral als je al bestaande tandheelkundige problemen hebt. Het is ook belangrijk om de instructies van de tandarts of het product zorgvuldig op te volgen om eventuele complicaties te voorkomen. Kies voor een veilige en effectieve manier om je glimlach te verbeteren, en geniet van het resultaat van een stralende glimlach!