Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Zo kun jij droog haar bestrijden

Droog haar

Droog haar is ongelooflijk vervelend, het ziet er namelijk dof, futloos en pluizig uit. Het voelt als stro aan en je kan er helemaal niks mee. Je droge coupe kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je een tekort aan vitamine A hebt, kan het zijn door een verminderde kwaliteit van de haarschubben en het kan ook zijn dat temperatuurwisselingen de oorzaak zijn. Je wilt natuurlijk het liefst sterk en glanzend haar hebben, maar hoe bereik je dat nou? Misschien helpen deze tips jou om je droge haar te bestrijden.

1. Gebruik shampoo voor droog haar

Eigenlijk moet je droog haar extra voeding en vocht bieden, maar dat kan een gewone shampoo niet. Het is daarom beter om over te stappen op een shampoo voor droog haar, die je haar wel genoeg voedt en die er ook nog voor zorgt dat je haar een beetje extra bescherming krijgt. Droog haar kan samengaan met een droge hoofdhuid en roos. Dat is rot maar genoeg tegen te doen. Zo kun je een wat grondiger reinigende shampoo of een anti-roos shampoo gaan gebruiken.

2. Was je haar niet te vaak

Elke keer als jij je haren wast verwijder je een deel van de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en als je dat te vaak doet krijg je last van een tekort. Als je te weinig natuurlijke oliën op je hoofd hebt krijg je last van een droge hoofdhuid en word je haar ook droog. Daarom is het beter om je haren wat minder te wassen. Twee à drie keer per week wassen met shampoo zou meer dan genoeg moeten zijn om ervoor te zorgen dat het niet vies wordt.

3. Zorg voor voldoende vitamine A

In het gehydrateerd en gezond houden van je haren speelt vitamine A een belangrijke rol. Als je hier te weinig van binnenkrijgt is een van de mogelijke effecten dat je last krijgt van droog haar. Je kunt vitamine A onder andere vinden in dierlijke producten, geeloranje soorten fruit en groenten en nog in koolsoorten.

4. Pas op met hitte

Hittebronnen als föhns, stijltangen, de zon en een te hete douche kunnen ervoor zorgen dat je huid en je haren uitdrogen. Als je hier te vaak mee in aanraking komt krijg je dus last van droog haar. Het is beter om hiermee op te passen en het liefst zelfs te vermijden. Als je echter stylingproducten gebruikt of gaat douchen is het beter om de temperatuur een paar graden lager te zetten.

5. Was je haar koud uit

Aansluitend op het feit dat je op moet passen met hitte is het goed om aan het einde van je douche je haren koud uit te wassen. Heet water zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan en na de douche verlies je hier veel vocht. Het is beter om je haar koud uit te wassen, dan sluiten je haarschubben zich namelijk en verliest je haar minder vocht. Daardoor is de kans dat je droog haar krijgt ook een stukje kleiner.