Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Lees hier de voordelen van een watermatras

Voor de meeste mensen geldt dat zij nog een normaal matras in huis hebben. Toch heeft u vast wel eens van iemand gehoord dat hij of zij gebruik maakt van een waterbed. Dit overtuigd u vaak niet direct om ook een waterbed aan te schaffen, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat u er niet over na denkt. Een waterbed heeft namelijk verschillende voordelen en is daarom zo’n verkeerde keuze nog niet. We gaan u daarom in dit artikel meenemen in de wereld van watermatrassen en uitleggen wat de voordelen zijn van deze bedden.

Wat is een watermatras?

Het woord verraadt het eigenlijk al een beetje. Een watermatras of waterbed is een matras wat gevuld wordt met water. In het eerste geval werden de watermatrassen vooral gebruikt voor medische situaties, maar ook nu is een waterbed vrij populair als matras optie, maar wordt deze zeker ook nog ingezet als medisch hulpmiddel. Toch durft niet iedereen het aan om een waterbed te kopen en dat ligt meestal al de verhalen die er rond gaan over het onderhoud en de kosten van een watermatras, maar die vallen allebei reuze mee en zoals we al aangaven, zijn er ook voldoende voordelen/

1. Comfortabel en ontspannend

Geen matras is zo comfortabel en ontspannend als een watermatras. Dat komt omdat er geen druk op de gewrichten is wanneer u ligt. In plaats daarvan sluit het water zich om u heen, waardoor u comfortabel kunt liggen, maar krijgt u dus geen druk op de spieren of gewrichten. Het matras wordt ook gebruikt voor medische problemen en bijvoorbeeld voor mensen met gewrichtsklachten. Gewrichtsklachten worden dan ook minder wanneer u gebruik maakt van een goed waterbed. Zeker dus een voordeel wat meegenomen kan worden in de overweging om een watermatras aan te schaffen.

2. Verwarmd water

Droomt u soms niet weg wanneer u heerlijk in het warme water van een zwembad ligt? U zou bijna in slaap kunnen vallen. Laat dit nou net bij sommige waterbedden tot de mogelijkheid behoren. U kunt namelijk hetuwater instellen in een bepaalde temperatuur. Hierdoor ligt U in de winter ook niet op het koude water, maar heerlijk op een warm waterbed. Ook hierbij is de warmte best belangrijk omdat een verwarmd bed weer kan zorgen voor minder pijnlijke gewrichten.

3. Duurzaam

In een tijd van duurzaamheid, wilt u natuurlijk de meest duurzame keuzes maken. De aanschaf van een waterbed is er daar een van. Deze gaat namelijk veel langer mee dan een ander matras. Hierdoor hoeft u minder vaak een nieuw matras te kopen en bent u automatisch dus veel duurzamer bezig wanneer u gaat voor een regulier matras.

4. Mensen met allergieën

Als laatste voordeel kijken we naar allergieën. Bijvoorbeeld voor huisstofmijt. Het matras is namelijk gesloten qua structuur. Dat maakt het onmogelijk voor de mijt om zich te nestelen in het matras. Dit is bij een regulier matras wel het geval waardoor mensen met allergieën hier veel last van kunnen hebben.

Tot slot

Waarschijnlijk heeft een van de bovenstaande punten u nu wel overtuigd om een watermatras aan te schaffen. Het zijn namelijk ontzettend fijne producten en de meeste mensen hebben dan ook zeker baat bij een watermatras. Een ideale optie ook voor uw slaapkamer.

https://lalunawaterbedden.nl/categorieen/waterbedden-matrassen/