Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Correcties aan de mond

Een correctie aan het gebit is soms nodig om een persoon weer normaal te kunnen laten eten. Dit is belangrijk omdat de persoon zo de juiste voedingsstoffen binnen blijft krijgen en zo gelukkig kan leven. Ook kan het zeer storend zijn voor een persoon als hij of zij pijn beleeft tijdens het eten. Dit zorgt ervoor dat persoon minde gaat eten of dat deze alleen vloeibaar voedsel tot zich neemt. In dit soort gevallen is het dus van levensbelang dat deze personen worden geholpen met hun problemen en dat zij weer normaal kunnen eten.

Zo kan er bijvoorbeeld een kaakcorrectie worden uitgevoerd, de kaak wordt dan in de goede vorm gezet, dit kan een lang proces zijn en erg pijnlijk voor die patiënt maar vaak zijn zij blij dat zij een dergelijke ingreep hebben laten uitvoeren. Na de herstelperiode kunnen zij na tijden van afzien eindelijk doen waar zij zin in hebben. Een kaakcorrectie kan ook niet medisch uitgevoerd worden, zo kan een persoon ervoor kiezen om deze uit te voeren om een mooier uiterlijk te krijgen. De operatie wordt dan plastisch van aard en zal dan door de verzekering niet vergoed worden. Maar veel mensen verzwijgen dit dan ook en noemen het een medische noodzaak.

Hetzelfde geldt voor een kincorrectie, deze kunnen tevens door een chirurg uitgevoerd worden, meestal wordt dit gedaan door een kaakchirurg en helpt het veel mensen van problemen af. Ook is het mogelijk om mensen zonder kin een nagebootste kin te geven. Dit zorgt ervoor dat zij een kin krijgen en dat zij niet meer worden nagekeken of gek worden aangekeken. Ook deze operatie is kan een hele ingreep zijn en vooral pijnlijk. Ook het herstel is lastig omdat men moet wennen aan het feit dat zij nu een kin hebben en dat dit anders te werk gaat.

http://www.orfeokliniek.nl/