Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Drie fasen transformator

Heeft u wel eens gehoord van een drie fasen transformator? Dat is een transformator die wordt toegepast in vele verschillende varianten. Dit is een transformator die geschikt is om grote vermogens van een driefasig hoogspanningsnet te veranderen van spanningsniveau. Dit kunt u zien als 3 gekoppelde 1 fase transformatoren die met elkaar samenwerken. De primaire en de secundaire wikkelingen zijn aangebracht op één magnetiserende kern. Zo zit op elk been van de magnetiseerbare kern 1 secundaire wikkeling en natuurlijk een primair wikkeling.

Verschillende toepassingen

Een drie fasen transformator wordt gebruikt in verschillende sectoren, waaronder in:

  • Automatisering
  • Energie
  • Scheepvaart, offshore
  • Installatie, utiliteit
  • Spoorwegen
  • Medisch

Vermogenreeksen en uitvoeringen

De drie fasen transformatoren worden uitgevoerd als gescheiden wikkelingen of spaartransformatoren. De drie fasen transformatoren zijn verkrijgbaar in verschillende vermogenreeksen. Zo lopen deze vermogenreeksen van 5 MVA watergekoeld. Maar ook op het gebied van uitvoeringen is er veel keus. Zo kunnen de medewerkers deze leveren in een open uitvoering van IP00, maar ook in andere behuizingen. Denk hierbij aan een IP23, IP34, IP44 en IP54 behuizing.

Maar hoe werkt dit dan precies?

U zult zich weel afvragen hoe dit precies werkt. Nou, daar vertellen we graag meer over. De spanning die de transformator in gaat, wordt in een hogere of lagere spanning omgezet via een ster Y of in driehoek Δ of D. Maar wat bepaald wat er vereist wordt? Dit is afhankelijk van de primaire en de secundaire uitvoering.

Opijnen Transformer Solutions

Deze en meer transformatoren kunt u aanschaffen bij Opijnen Transformer Solutions. Van een ringkerntransformatoren tot scheidingstransformatoren: dit bedrijf is leverancier en product van transformatoren en voedingen. U kunt hier terecht voor standaard producten, maar ook voor op maat gemaakte producten. Neem dus zeker eens een kijkje op de website en neem contact op met deze professionals.

https://www.opijnen.com/