Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een industriële uitstraling van je huis creëren

De industriële woonstijl is geïnspireerd op de fabrieksgebouwen van de 19e en 20e eeuw. Het is een stijl die populair is en veel wordt toegepast in zowel oude als nieuwe huizen. De stijl heeft een ietwat donkere en koele uitstraling waardoor het echt een stoere woonstijl is. 

Materiaalsoorten voor een industrieel effect

Zoals hierboven al vermeld richt de industriële stijl zich op de fabrieksgebouwen van met name de 19e en 20e eeuw. Deze stijl kenmerkt zich door het vele gebruik van staal. Het terug laten komen van stalen materialen in diverse meubelen of lampen creëert een echte industriële uitstraling. Ook bakstenen worden vaak gebruikt om de uitstraling te versterken. Door bijvoorbeeld een muur in de kamer niet te behangen maar als baksteen te laten kun je een echte stoere uitstraling krijgen. Tevens wordt er bij industriële meubels veel gebruik gemaakt van leer voor de echte stoere look. 

Meubelsoorten passend bij een industriële stijl

Er worden veel stalen lampen gebruikt bij de industriële woonstijl, met name omdat de kleurtinten al redelijk donker zijn. Industriële tafels zijn wellicht een van de bekendste meubelsoorten in deze stijl. Denk hierbij dan ook aan de langwerpige tafels met grote stalen poten eronder. Ook de stoelen hebben vaak een stalen frame in combinatie met een leren zitgedeelte. In de tuin kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van stijgerbuis meubelen om de stijl van binnen ook door te kunnen trekken naar buiten. De industriële stijl is overigens makkelijk te combineren met andere stijlen, je hoeft dus zeker niet je hele huis in dezelfde stijl in te richten. 

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerbuis-meubels/