Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hond mee op reis in de auto?

De hond mee op vakantie, naar opa en oma of naar het winkelcentrum. We willen onze trouwe viervoeters het liefst overal mee naar toe nemen. Maar het komt alleen altijd met veel gedoe, zoals een vieze auto, scheuren in de bekleding of een uitgeputte hond die niet meer mee wil. Er zijn er gelukkig genoeg opties om jouw hond overal mee te nemen, zonder een vieze auto of spierpijn van het tillen. In dit artikel lees je tips voor het meenemen van een hond in de auto.

Met de hond in de auto

Neem ik mijn hond wel of niet mee in de auto? Een vraag die vaak speelt bij de baasjes van honden. Want, is dat wel veilig? Of scheurt de bekleding van mijn auto dan niet uit? Gelukkig zijn daar vele oplossingen voor gevonden. Zo heb je hondengordels, die je net zoals normale gordels vast klikt zodat jouw hond veilig vast zit. Daarnaast heb je autobeschermdekens die je over je achterbank legt. Met deze speciale dekens bescherm je jouw achterbank van vuil en water en zorg je voor een veilige plaats voor jouw huisdier in de auto. Vind je zo’n groot deken nou overbodig voor je kleine pup, dan is er nog een andere optie. Voor kleinere honden zijn er autozitjes, zo gemaakt dat ze netjes blijven zitten en niet zomaar van de stoel afvallen, naast dat dit natuurlijk ook een stuk veiliger is.

Een wandeling met de hond

Voor een oude, kleine of zieke hond is het nog niet zo makkelijk om je blokje om te lopen. Maar deze heeft natuurlijk wel buitenlucht nodig. Daarom kan een hondenbuggy vaak een goede uitkomst zijn. Je vindt ze in verschillende maten en kleuren, voor elk keus dus. Ook is het een veilige manier om je hond mee te nemen omdat de hondenbuggy’s een hondenriem bevatten. Met een lichte, waterafstotende buggy neem je jouw huisdieren overal makkelijk mee naar toe.