Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Tips bij het inrichten van je tuin

Heb je groene vingers en wil je je tuin eens flink aanpakken? Niets is zo ontspannend als wroeten in de tuin met het zonnetje op je gezicht. Maar voordat je naar het tuincentrum gaat en enkele miskopen doet, is het handig om goed na te denken wat eigenlijk wel en niet kan in jouw tuin.

Licht

Bloemen en planten hebben verschillende hoeveelheden zonlicht nodig. Informeer of lees je in welke bloemen zon nodig hebben. Heb je juist veel schaduw? Dan zijn tropische planten niet echt geschikt. Wil je een moestuintje of een kasje om groente en fruit te verbouwen, dan is het goed om een plekje te zoeken waar de zon lekker op kan schijnen. Niet alleen voor beplanting is het goed om te weten waar het meeste zonlicht valt, maar ook voor de bebouwing. Wil je bijvoorbeeld een overkapping op een zonnige plek, dan kunnen materialen als glas ervoor zorgen dat het er nog warmer wordt en je er uiteindelijk geen gebruik van maakt.

Haal je interieur naar buiten

Houd je in je huiskamer van een landelijke uitstraling, trek dit door naar je tuinindeling door voor natuurlijke materialen en kleuren te kiezen. Je zult zien dat dit voelt als het verlengde van je huis. Terra kleurige potten of een steigerhout tuinmeubel maken de stijl helemaal compleet. Ga je juist voor een industrieel thema, dan kun je kiezen voor metalen en accessoires met een strakke afwerking. Of draai het om als juist je interieur toe is aan een opfrisbeurt: en leuke hangstoel of steigerhout tuinmeubel zijn ook leuk voor het interieur, bijvoorbeeld in een rustige hoek in de woonkamer of in de slaapkamer met bijvoorbeeld een strandthema.

Een andere manier om de achtertuin meer te betrekken bij het interieur, is door het gebruik van grote ramen of door middel van grote deuren met grote ramen.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/