Uw Beste Bedrijvengids
Aanbiedingen

Waar moet je aan denken bij een klushuis?

In de huidige woningmarktsituatie kiezen steeds meer mensen voor een kluishuis. Aangezien de huizenprijzen alleen maar blijven stijgen zijn klushuizen vaak nog de enige huizen die betaalbaar zijn. Bij het kopen van een klushuis zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken.

Klussen kost tijd

Het kopen van een klushuis is heel anders dan het kopen van een instap klaar huis. Aangezien een klushuis meestal oud en niet bewoonbaar is kun je er meestal niet direct in gaan wonen. Er zal eerst flink geklust moeten worden voordat het huis bewoonbaar wordt. Vaak is dit niet binnen een maand te regelen. Klussen kost tijd, zeker als je alles zelf wilt doen. Als je het klussen uitbesteedt zijn hier vaak ook wachttijden aan verbonden. Houdt ook zeker rekening met eventuele vertragingen door leveringsproblemen of door het weer. Als je dus snel in je aangekochte huis wilt gaan wonen is het kopen van een klushuis meestal niet de beste optie. Als je weet dat je meer tijd hebt om het huis helemaal te maken zoals jij wilt dan is een klushuis een prima aankoop.

Een afvalcontainer huren

Bij het verbouwen en opknappen van een huis heb je vaak veel afval. Een afvalcontainer huren is in het geval van een verbouwing heel handig. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meerdere keren op een dag naar het milieupark. De afvalcontainer kan namelijk gewoon op je eigen grond geplaatst worden waardoor je al je afval gelijk kwijt kunt. Ook kan het voordeliger zijn dan alle ritjes naar het milieupark en de toeslagen die je in het milieupark betaald. Een grote container staat bij jou op locatie waardoor je alle benzinekosten in ieder geval al bespaard. Bekijk voor containers in Krimpen aan IJssel deze link!

Klussen kan prijzig zijn

Een klushuis kopen omdat deze goedkoop is, is uiteindelijk niet altijd een goedkope optie. Als je zelf niet handig bent dien je namelijk alle verbouwingen uit te besteden aan bedrijven. Het uitbesteden van klussen kan erg duur zijn. Ben je zelf wel handig en kun je veel dingen zelf dan kun je veel besparen. Het is dus belangrijk dat je realiseert wat de bijkomende kosten zijn op het moment dat je een klushuis koopt.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/