Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Leemverf voor een natuurlijk effect

Leemverf kenmerkt zich door de natuurlijke look die het geeft. Daarom ben ik absoluut fan van leemverf. Het geeft een natuurlijke afwerking op de muur en is bijvoorbeeld bij Ecobouwen verkrijgbaar in sfeervolle aardetinten. Love it!

Leemverf is een natuurlijk product dat voornamelijk bestaat uit water, zand, krijt, zetmeel en leem. De verf verkrijgt zijn kleur uit pigmenten van delfstoffen en oxiden. Vandaar dat deze verfsoort in diverse aardetinten te verkrijgen is, het zijn letterlijk kleuren uit de natuur.

Voordelen leemverf

Natuurverf zoals leemverf kent diverse voordelen. Waar andere verfsoorten voor heftige chemische lucht kunnen zorgen, is leemverf evenals leemstuc geheel vrij van chemische middelen. Hieronder staan alle voordelen even overzichtelijk op een rij:

  • Damp-open karakter;
  • Vrij van chemicaliën;
  • Draagt bij aan een gezonder leefklimaat;
  • Perfect voor binnenmuren en plafonds;
  • Makkelijk aan te brengen met roller of kwast;
  • Hoge dekking, één laag is (vaak) voldoende, maar 2 dunne lagen is ook gebruikelijk;
  • Snelle droogtijd;
  • Je hoeft niet in nette banen te werken kriskras is juist mooier voor het eindresultaat!

Nieuwsgierig geworden naar leemverf voor bij jou thuis aan de muur? Op de website van Eco-bouwmaterialen vind je meer informatie én kun je direct de leemverf bestellen in jouw favoriete aardetint kleur.

Wat is dan leemstuc?

Naast leemverf bestaat er ook leemstuc. Leemstuc is het product dat je nodig hebt voor stucwerk. Leemstuc kan zowel als beginproduct alsook als afwerking gebruikt worden. Waar je wanden kunt voorzien van een lik verf, kun je wanden en plafonds ook voorzien van leemstuc. Je kunt het gebruik ook combineren.

Leemstuc is vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend. Zeer milieuvriendelijk en wordt vaak binnenshuis toegepast. Ook leemstuc verhoogt een gezond binnenklimaat.

Unieke sfeer met leem

Wil jij een unieke sfeer in huis creëren? Een natuurlijke, warme sfeer middels unieke wanden? Dan is leemverf of leemstuc absoluut een leuke en zeer mooie optie. Je kunt het als beetje doe-het-zelver ook echt prima zelf aanbrengen op de muur! Succes en hopelijk heb je wat aan dit blog gehad. 😊.

http://www.eco-bouwmaterialen.nl/