Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

De beste voedingsmiddelen en voedingsstoffen voor triatleten

Voeg deze voedingsmiddelen en voedingsstoffen toe aan uw dieet om uw snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren

Wat we gebruiken om onszelf van brandstof te voorzien, kan een enorm effect hebben op ons vermogen om te presteren in zowel training als racen. Het is duidelijk dat een adequate beschikbaarheid van koolhydraten cruciaal is voor elke training met hoge intensiteit, en de prestaties zullen ook worden geoptimaliseerd met de juiste hydratatie. Geef prioriteit aan beide om ervoor te zorgen dat uw lichaam tijdens training en racen zo efficiënt mogelijk vuurt.

Beste voedingsmiddelen triatleten lijst

Uit ander onderzoek is gebleken dat de volgende voedingsmiddelen en supplementen voor triatleten ook de prestaties kunnen helpen verbeteren:

Cafeïne: Er is veel geschreven over de voordelen van cafeïne, die de cognitieve en fysieke functie aanzienlijk verhoogt door het centrale zenuwstelsel te stimuleren.

Bietensap: Rode biet helpt het lichaam om zuurstof efficiënter te gebruiken dan normaal, met studies die aantonen dat het het uithoudingsvermogen met ongeveer 2% verbetert

Zwart druivensap: een maand lang elke dag een glas zwart druivensap drinken zag ook een verbetering van 15% in de tijd tot uitputting (ongeveer gelijk aan 1-3% snellere tijden in de echte wereld).

Pepermuntolie: Het toevoegen van 0,05 ml essentiële pepermuntolie aan 500 ml water gedurende 10 dagen elke dag kan ook het uithoudingsvermogen verbeteren. De mentholcomponent van pepermunt zou de snelheid mogelijk verhogen door de perceptie van inspanning bij hogere temperaturen te verminderen bij inname of gebruik als mondspoeling.

Beta-alanine: Studies hebben aangetoond dat het aminozuur beta-alanine de prestaties met ongeveer 3% kan verbeteren wanneer het gedurende 4-8 weken voor een wedstrijd wordt ingenomen, omdat het het lichaam helpt de accumulatie van lactaat te neutraliseren.

Natriumbicarbonaat: Atleten kunnen een vergelijkbare prestatieverbetering krijgen door 2 uur voor het sporten opgelost natriumbicarbonaat te drinken.

Natriumbicarbonaat: waarom atleten het gebruiken en hoe het de prestaties verbetert

L-carnitine: Een ander natuurlijk voorkomend aminozuur, L-carnitine *, heeft aangetoond dat het het vetgebruik en de duurprestaties verbetert.

Vitaminen en mineralen: Magnesium, in de vorm van Epsom-zoutbaden voor de beste opname, helpt vermoeidheid te bestrijden en stimuleert het energiemetabolisme. Natrium helpt ondertussen de opname van vocht of koolhydraten, waardoor de hydratatie en prestaties worden verbeterd. Dan zijn er vitamine D en calcium, die het risico op botgerelateerd letsel verminderen en de immuniteit ondersteunen.

Eiwit optimaliseert het herstel en de aanpassingen aan de training door de eiwitsynthese te stimuleren, dus het moet deel uitmaken van elke maaltijd en moet worden opgenomen als onderdeel van uw herstelstrategie.

Van spinazie, zwarte bessen, kersen en bosbessensap is aangetoond dat het de oxidatieve stress na het sporten vermindert, zodat je sneller en harder kunt trainen.

https://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx