Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Luchttechnische installaties

Het verwijderen van stof

Het is belangrijk dat de stof in een industriële ruimte verwijderd wordt. Stof kan bepaalde reacties bij werknemers oproepen. Er zijn er die astma-aanvallen door de stof kunnen krijgen, maar ook allergische reacties, hoesten, niezen, jeukende ogen enzovoort. In een ruimte waar gewerkt wordt met machines ontstaat er vaak stof. Het is belangrijk dat de machines zoveel mogelijk stofvrij kunnen werken, omdat ze daardoor langer probleemloos blijven werken. In industriële ruimtes wordt vaak een cycloon afzuiging toegepast. Bij een cycloon afzuiging wordt het stof en het andere materiaal gescheiden door de centrifugaal kracht.

Een cycloon stofafzuiger

Bij een cycloon stofafzuiger wordt de stof via de onderzijde verwijderd. Omdat een cycloon stofafzuiging belangrijk is om de machines probleemloos te kunnen laten werken, moeten de cycloon stofzuigers minimaal eenmaal per jaar gecontroleerd worden. Wanneer dat gedaan wordt, zal de ruimte waarin de machines hun werk doen, schoner zijn. Dat is goed voor de machines en de werknemers.

Gevaarlijke stoffen en dampen

In de industrie zijn er veel ruimtes waar gevaarlijke stoffen vrijkomen. Daarbij kunt u denken aan de stoffen die vrijkomen tijdens het lassen, slijpen en schuren. Bij de werknemers zou dat snel voor problemen kunnen zorgen wanneer er geen industriele afzuiging is. Zonder industriele afzuiging zouden de werknemers snel ziek worden. Voor de werkgever is het zeker niet goed als de werknemers thuis komen te zitten, wanneer dat voorkomen had kunnen worden door gebruik te maken van een goede afzuiging.

Veiligheid en gezondheid

Door een goede stofafzuiging wordt er niet alleen aan de gezondheid van het personeel gedacht, maar ook aan de veiligheid. Er kunnen gassen vrijkomen die misschien ontploffingen zouden kunnen veroorzaken. De werknemers zullen bij een goede afzuiging niet zo snel ziek worden, omdat door de afzuiging de werkomstandigheden aanzienlijk verbeteren. Daarom moet u als werkgever ervoor zorgen dat er een goede afzuiging aanwezig is.

https://www.mesys.nl/