Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Meer uit je BMW halen

Wanneer je in het bezit bent van een BMW en meer uit de auto wil halen dan is dat tegenwoordig zeker mogelijk. Je kunt namelijk meer uit je BMW halen door de auto te voorzien van meer vermogen en meer trekkracht. Zo gaat je auto beter presteren. Met een moeilijk woord noemen we dit chiptuning. BMW chiptuning om precies te zijn. Wanneer je kiest voor BMW chiptuning dan wordt er tijdens het proces een optimalisatie van de motor gedaan. Naast dat chiptuning de prestaties van je BMW verbeterd, vermindert het ook meteen het brandstofgebruik. Dat is mooi meegenomen toch? Ben je benieuwd naar de BMW chiptuning? Lees dan verder.

Chiptuning

De motor wordt met chiptuning eigenlijk opnieuw ingesteld. In iedere BMW zit een motor die ruimte heeft voor vermogenswinst. De motor is altijd ingesteld door de fabriek, maar dit hoeft niet per se de beste manier te zijn. Het chippen van je BMW is het opnieuw instellen van de motor, waarbij de software opnieuw wordt ingesteld. Chiptuning is absoluut niet schadelijk voor de motor en het is ook nog eens legaal in ons land. De chiptuning kan gedaan worden in meerdere varianten. Zo heb je stage 1, 1+, 2 en 3.

Stages

De stage 1 is hierbij de meest gebruikelijke chiptuning. De bestaande motorsoftware wordt aangepast, waardoor de motor meer vermogen levert. Er wordt hier niks aangepast aan de hardware van de BMW. Bij stage 1+ wordt net als bij stage 1 de software aangepast. Het enige verschil is hier dat er nog verder wordt afgesteld zodat je nog meer uit je BMW kan halen.

Bij stage 2 wordt niet alleen software aangepast, maar ook de hardware wordt aangepast. Het gevolg is dat er een luider geluid uit je uitlaat komt. Bovendien haal je meer vermogen tegelijkertijd. Bij stage 3 worden er meerdere aanpassingen gedaan aan de hardware om zo het maximale vermogen te realiseren. Hierbij kan het zijn dat de turbo, intercooler, uitlaatsystemen, brandstofpomp en/of injectoren worden vervangen.

https://cts-chiptuning.com/bmw-chiptuning/