Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wil je meer weten over duurzame maatregelen in Limburg? Lees dan snel verder!

Provincies en steden in Nederland doen er alles aan om duurzaamheid te stimuleren. In woningen, steden, projecten, bedrijven, ga zo maar door. Daarnaast stimuleren ze de adoptie van duurzame praktijken en verstrekken zo duurzame leningen. Zo heeft iedere provincie en iedere stad zo zijn eigen regelingen. Zo ook de provincie Limburg, in het zuiden van het land. Ben jij benieuwd naar de maatregelen op het gebied van duurzaamheid van de provincie Limburg? Of woon jij in Limburg en wil jij weten hoe je het beste duurzaam kunt leven? Met onderstaande tips weet jij alles!

Duurzame maatregelen in Limburg

Limburg biedt vele mogelijkheden om duurzaamheid te stimuleren. De provincie biedt onder andere Limburgers een duurzaamheidslening om energiebesparende maatregelen te financieren. Er zijn verschillende opties beschikbaar, in de vorm van een stimulerings- en een verzilverlening. De provincie verstrekt duurzaamheidsleningen om mensen te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen en het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Denk hierbij aan het toepassen van woningisolatie, het plaatsen van warmtepompen of het plaatsen van zonnepanelen Limburg op het dak. Met zonnepanelen Limburg worden huishoudens gestimuleerd om meer duurzame keuzes te maken voor hun woningen. Daarnaast kunnen zonnepanelen Limburg je op de lange termijn veel geld besparen!

Wat kun je zelf doen?

Ook als Limburger kun je er zelf voor zorgen dat je huis een stuk duurzamer wordt. Voor een of meer bestaande woningen in de provincie Limburg kunnen particuliere eigenaren in aanmerking komen voor de stimuleringslening. Als een particuliere huiseigenaar meer dan drie woningen huurt en voor minimaal één van deze huurwoningen een lening aanvraagt, wordt de stimuleringslening verstrekt als een zakelijke lening. Ben je een huurder in Limburg? Huurders komen alleen in aanmerking voor een onderhandse lening voor bestaande woonruimte in de provincie Limburg. Via deze genoemde regelingen kunnen huurders en huiseigenaren gunstig geld lenen voor energiebesparende maatregelen en voor wonen in bestaande woningen in Limburg. Super fijn dus wanneer je de eerste stappen kunt maken naar een meer duurzame woning en een duurzame levensstijl! De provincie Limburg biedt hiervoor dus verschillende regelingen aan.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-limburg/