Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Moderne kunst

Tegenwoordig zijn er heel erg veel verschillende soorten kunst, een onderdeel hiervan is de moderne kunst. Moderne kunst is de term die algemeen gebruik wordt voor de avant-gardistische artistieke uitingen vanaf het begin van de twintigste eeuw tot ongeveer de jaren zestig. De moderne kunst bestaat ook uit verschillende stromingen; kubisme, futurisme, dadaïsme en surrealisme. Het uit zich in zowel schilderijen als in de beeldhouwkunst.

 

De Nachtwacht

Rembrand van Rijn is een van de beroemdste kunstenaars van de wereld, hij schilderde het grootste en beroemdste schilderij van Nederland; de Nachtwacht. Op dit schilderij is een van de drie hoofdkwartieren te zien van de Amsterdamse schutterij. Rembrand was de eerste kunstenaar die op een schuttersstuk alle figuren in actie weergaf. Dit schilderij is te bewonderen in het Rijksmuseum. Dit museum is een van de zestig rijksmusea in Nederland. De collectie van het museum biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van de meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Als je graag een dagje uit wilt gaan met familie of vrienden, dan is deze plek een mooie plek op een beetje cultuur op te snuiven.

 

Je kan het museum ook prima combineren met een weekendje Amsterdam. Deze stad heel veel mooie plekken en bezienswaardigheden. Maak er vooral een leuke en leerzame dag van samen met je vrienden en familie!

 

Kunst in huis

In veel huizen is kunst te vinden, dit kan als schilderij, tapijt of doek. Het kan zijn dat sommige kunstwerken gaan vervagen, hier kun je rekening mee houden. Ga bijvoorbeeld tapijtreiniger kopen of sla schilderij doekjes in. Het kost vaak veel geld om kunst in huis te halen, dit kan al vaak duizenden euro’s kosten. Het is dus gewoon heel erg belangrijk om voorzichtig om te gaan met kunst, dus als je binnenkort naar de winkel gaat; ga tapijtreiniger kopen.

https://omnimar.nl/93-tapijtreinigers