Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Veilig wonen in Nederland

Volg je veel het nieuws? Dan geeft het je soms wellicht een somber beeld van de algehele veiligheid in de wereld. Het zijn natuurlijk ook altijd de negatieve excessen op het gebied van veiligheid die in het nieuws komen. Goed nieuws heeft nog steeds voor veel mensen minder nieuwswaarde. Jammer, want zo krijg je wellicht wel een vertekend beeld van de veiligheid in Nederland.

Waar is het dan het meest veilig?

Natuurlijk zijn hierover cijfers te vinden. Uit een onderzoek, in 2019, gepubliceerd in het AD, blijkt dat Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland de veiligste gemeentes zijn om in te wonen. Tenminste hier registreerde men de minste misdaad. Moet je dan daar gaan wonen om veilig te wonen? Dat is niet nodig. Verder is veilig, hoe graag we het ook anders zien, een illusie. Nergens heb je 100% garantie. Dus je krijgt hier ook geen garantie.

Hoe is het dan op straat? Dan zie je dat er in Overijssel en Zeeland het minst vaak een misdaad wordt gepleegd. Daarentegen in Noord- en Zuid-Holland weer het meest. Gelukkig zijn er genoeg plekken in Nederland waar je volgens de statistieken best verantwoord veilig kunt wonen.

Als je kijkt naar het aantal woninginbraken dan is dit (Independer 2019) zelfs nog met 8% gedaald naar 39.452 in een jaar tijd. Eigenlijk gaat het dus relatief gezien, goed.

Slotenmaker Maastricht

Over het algemeen hoef jij je in de meeste provincies geen extra zorgen te maken. Het is wel slim om bijvoorbeeld een goede slotenmaker in Maastricht te zoeken. Want, met een goede slotenmaker in Maastricht of elders, zorg je ervoor dat gelegenheidsdieven sneller jouw huis overslaan.

Het is namelijk nog steeds zo dat gelegenheid in veel gevallen zorgt voor extra inbraken. Wees hier dus op voorbereidt. Zo heb je zelf ook in de hand, dat het in jouw huis ook veilig wonen is.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/