Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten als je een nieuwe bedrijfswebsite laat maken?

Dus je bent op zoek naar een betrouwbare partij om je nieuwe website te laten maken? Daar komt heel wat bij kijken. Als je ervaren bent in het opzetten van nieuwe web projecten is het misschien appeltje eitje maar als je dagelijkse bezigheden hier niet veel mee te maken hebben kan het een overweldigende klus zijn. Daarom hebben we voor iedere ondernemer die een nieuwe website wil laten maken hieronder de belangrijkste punten op een rij gezet. Zo helpen we je op weg bij het kiezen van de juiste ontwikkelaar en hopen we bij te dragen aan het succes van jouw volgende project! 

En heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen over de tips die we je gaven? Laat hier onder aan de pagina een comment achter. We helpen je dan zo snel mogelijk verder!

Het portfolio en de eerdere ervaringen van de designer/developer

Het portfolio is een verzameling van eerdere werken die de webdesigner of developer heeft opgeleverd. Meestal bestaat dit uit websites die voor klanten gemaakt zijn maar er kunnen ook websites in eigen beheer bij zitten. 

Waar je vooral op moet letten is of de developer al eerder websites heeft gemaakt die aansluiten bij jouw project. Dus als jij bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite voor energieleveranciers wil opzetten zou het mooi zijn als de ontwerper al eerder een vergelijkingswebsite gemaakt heeft. Er zit namelijk veel technisch verschil in het maken van een website voor een kunstenaar als je dat vergelijkt met een internationale vergelijkingswebsite. 

Praktisch in de buurt of goedkoop in een ver land?

Als je op internet zoekt naar “cheap webdesigner”, “cheap webdevelopers” of “outsource webdesign” kom je al snel uit bij partijen die beloven voor tweehonderd euro een website te maken. Aan de ene kant snappen we dat die aantrekkingskracht heeft. Zeker voor startende ondernemers die over het algemeen op de uitgaven moeten letten om de eerste paar jaar door te komen kan dit erg verleidelijk zijn. 

Weet echter wel dat het uitbesteden van webprojecten een vak apart is. En al helemaal als we het hebben over internationale uitbestedingen, bijvoorbeeld naar India of Pakistan. 

Een webdeveloper in Nederland is wat duurder maar de kwaliteit is over het algemeen een stuk beter. Ze zitten tegenwoordig overal, zelfs om de hoek kan je een website laten maken in Pijnacker

Aanvullende diensten zoals hosting, domeinnamen, content en linkbuilding

Voordat je met een partij in zee gaat is het goed om te bepalen welke diensten er in de dienstverlening opgenomen zijn. Zo bieden de meeste webdevelopers ook hosting aan hoewel dat ook wel eens aan de klant overlaten kan worden. De meest populaire diensten die je nodig hebt om een website te runnen zijn: 

  • Webhosting
  • Domeinnaamregistratie
  • Content (afbeeldingen en teksten voor de website)
  • SEO (zoekmachineoptimalisatie)

Afhankelijk van je doel en je budget is het tijdens het opzetten van de website nuttig om ook alvast met een SEO freelancer of agency om de tafel te zitten. Zonder SEO is de kans tegenwoordig zeer klein dat je website op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnt.