Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Waarom moet je noppenfolie gebruiken voor je verpakking?

Noppen folie is een geweldige, lichtgewicht manier om goederen te beschermen terwijl ze worden vervoerd, verzonden of opgeslagen. Omdat het op een rol zit, kan het worden aangepast aan bijna elke vorm of maat. Je kunt het gebruiken in elke configuratie. Bovendien kan het worden gebruikt om enveloppen te bekleden, gaten in dozen op te vullen, elektronica te beschermen tegen vocht en statische elektriciteit en lege ruimtes in elektronica op te vullen. Met andere woorden, noppenfolie kan in vrijwel elk verpakkingsproces worden gebruikt. In dit artikel zullen we uitleggen waarom noppenfolie zo belangrijk is en hoe je de beste noppenfolie  voor jouw bedrijf kunt selecteren.

Noppenfolie gebruiken bij het verzenden van artikelen

Noppenfolie biedt een ongeëvenaard niveau van bescherming. Dit komt omdat noppenfolie zowel schokabsorberend als slijtvast is. Dit maakt noppenfolie een van de meest effectieve soorten beschermende verpakkingsmaterialen. Het is ook zeer flexibel en lichtgewicht. Het biedt uitstekende bescherming, terwijl het ook fysiek aanpasbaar en flexibel is. Je kunt het gebruiken voor elk object, ongeacht de grootte of vorm. Kies je voor noppenfolie op rollen? Je kunt het naar behoefte knippen en scheuren zodat het rond verschillende objecten past. Bovendien is het lichtgewicht, waardoor maximale bescherming mogelijk is zonder de verzendkosten aanzienlijk te verhogen.

Grotere noppenfolie

Zowel de grootte van de bubbels als de grootte van de wikkel zijn van belang als het om noppenfolie gaat. Er zijn grotere bubbels beschikbaar om grotere goederen te beschermen, inclusief industriële onderdelen. Kleinere bubbels ideaal zijn voor het beschermen van kleinere, meer delicate items. De noppenfolie die je kiest moet passen bij de afmetingen van de artikelen die je inpakt. De keuze van de maat is cruciaal. Om de meeste bescherming te bieden met de minste hoeveelheid wikkel, hebben grote, platte fotolijsten wikkels nodig die breder zijn dan de fotolijst. Gebruik grote noppenfolie met grotere bubbels voor het afdekken van omvangrijke objecten zoals meubels of tussenliggende objecten om bescherming tegen stoten te bieden. Grote noppenfolie is verkrijgbaar in breedtes tot 1500 mm, waardoor het mogelijk is om volumineuze artikelen in te pakken en te beschermen.

Kleinere noppenfolie

Kleinere noppenfolie is gemakkelijker te vormen naar de vorm van de items die worden verzonden, en het heeft antistatische eigenschappen voor gevoelige elektronica. Hierdoor worden ze niet alleen beschermd tegen stoten, maar ook tegen schade door statische elektriciteit. Kleine noppenfolie is verkrijgbaar op rollen met een breedte van 500 mm tot 750 mm en tot 1000 mm, en biedt uitstekende bescherming en strakke verpakking voor items van alle formaten, van de kleinste tot de grootste, inclusief afbeeldingen, computers en andere items. Daarnaast wordt er noppenfolie aangeboden die voor ten minste 15% gerecycled is. Deze biedt het standaard beschermingsniveau en helpt tegelijkertijd om de ecologische voetafdruk te verkleinen.