Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilringen

Met een zeilring zit u altijd goed! Bij het bekleden en onderhouden van meubelen zijn de bekendste fournituren naald en draad. Als professional of hobbyist op het gebied van fournituren bent u hier waarschijnlijk al bekend mee. Ook ritsen, banden of bijvoorbeeld knopen kunnen een belangrijk onderdeel zijn. Daarnaast zijn zeilringen helemaal terug van weggeweest en kunt u hier hele handige en mooie producten mee maken!

Verschillende soorten zeilringen

Zeilringen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn ze er in het zwart, goud en zilver en verschilt de diameter ook. In eerste instantie zijn ze bedoeld voor en dekzeil als bevestiging op de plaats waar het nodig is. Echter, zoals eerder benoemd kan het ook goed worden gebruikt bij het fournituren. Het is afhankelijk van uw smaak voor welke zeilring u kiest. Zo kan het formaat variëren van bijvoorbeeld 8 tot 15,44 mm en zijn ze er ook in verschillende materialen.

Functie van zeilringen bij fournituren

Mocht u geïnteresseerd zijn in de afwerking van leer kunt u kleinere zeilringen gebruiken. Daarnaast worden de verschillende ringen vaak gebruikt bij het aanbrengen van bijvoorbeeld gordijnen of spandoeken. Het voordeel van deze ringen is dat het goed materiaal is. Het betreft staal of messing, dat is een legering van zink en koper, en ze zijn sterk, roestvrij en bestand tegen diverse weersomstandigheden. Ook de zwaardere weeromstandigheden vormen geen probleem voor de ringen. Waar u het nodig vindt of het prettig is kunt u de ringen ook extra stevig bevestigen. Hier zijn zogenoemde tegenringen voor en ook deze ringen zijn eenvoudig te bevestigen.

De juiste zeilring vinden

Door het grote assortiment van ringen kunt u een beetje overweldigd raken. Het is daarom lastig om de juiste soort en maat ring te kiezen. Gelukkig kunt u daarvoor altijd bij mensen terecht die verstand hebben van deze zaken. Ook is het goed om naar een stempel te kijken indien u dit niet heeft. Deze stempels zijn speciaal ontworpen voor de millimeter van het type ring en dient ter bevestiging van de ring. Hierdoor blijft de bolle vorm van de bovenzijde van de ring behouden en kunt u de onderzijde omrollen. Dit zorgt voor een permanente bevestiging.