Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat helpt nu echt tegen kiespijn?

Kiespijn is heel vervelend en de meeste van ons zullen er wel eens mee te maken krijgen. Als je last hebt van kiespijn is het enige waar jij nog aan kunt denken hoe je het kunt laten stoppen. Lees snel verder want in deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit kunt doen!

Voorkomen is echter beter da genezen, zorg er daarom voor dat je ieder half jaar langs de tandarts gaat.

Bel Dordrecht Tandarts

Allereerst is het belangrijk om Dordrecht tandarts te bellen of een andere tandarts bij jou in de buurt als Dordrecht tandarts te ver is. Als je eenmaal een afspraak hebt staan kan je de volgende dingen proberen om de tijd tot deze afspraak door te komen.

Pijnstillers

Als je het echt niet volhoudt kun je pijnstillers nemen. Let er wel ok dat je deze niet te vaak neemt en je aan de aangewezen doseren houdt.

Spoelen met zoutwater

Het beste wat je kunt doen zodra je kiespijn hebt is spoelen met zout water. Zout water spoelt de mond schoon en verwijderd alle bacteriën. Er bestaat een grote kans dat dit de pijn enorm zal verlichten (tijdelijk).

Om met zoutwater te spoelen moet je een kopje lauw warm water vermengen met een theelepel zout. Spoel je mond gedurende 1 á 2 minuten, maar slik het zoutwater niet door.

Drogisterijmiddelen tegen kiespijn

Bij de drogisterij kun je verschillende middelen krijgen tegen kiespijn. Zo zijn er verschillende mondspoelingen en pijnstillers die je kunt nemen om de pijn te verlichten.

Geperste knoflook

Knoflook bevat veel desinfecterende en ontstekingsremmende eigenschappen, daarom kun je dit goed gebruiken bij kiespijn. Om de goede eigenschappen van de knoflook vrij te krijgen kun je op een teentje knoflook kauwen of een teentje knoflook persen en de prut op het pijnlijke gebied aanbrengen. 

https://mondzorgdordrecht.nl/