Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat is een advertorial?

Wat is een advertorial?

Online adverteren wordt steeds laagdrempeliger en populairder. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Een manier is bijvoorbeeld het schrijven van een advertorial. Maar wat is een advertorial eigenlijk? Lees wat het inhoudt en hoe je het inzet.

Reclame verstoppen

Consumenten worden er steeds beter in om reclame te herkennen. Ze kijken er simpelweg niet meer naar. Dat is natuurlijk erg vervelend als jij jouw reclameboodschap over wil brengen aan jouw doelgroep. Om te zorgen dat de boodschap toch bij de lezer terecht komt is de advertorial ontstaan. Een advertorial is een samenvoeging van advertentie en een editorial. Een editorial is een informatief artikel in een krant of tijdschrift die geschreven is door de redactie. Een advertentie is puur reclame. Door die twee samen te voegen ontstaat er een advertentie in een redactioneel jasje.

Doelgroep bereiken

Waar de lezer normaal gesproken dus om reclame heen leest, wordt een advertorial vaak wel gelezen. Dit komt doordat de lezer denkt dat hij/zij een informatief artikel leest, terwijl hier eigenlijk een reclameboodschap in verstopt zit. Het enige wat jou nu nog te doen staat is dat jij een onderwerp kunt aansnijden dat interessant is voor een groot deel van jouw doelgroep. Dit moet aansluiten bij jouw product of dienst én je moet hier een relevante (reclame)boodschap in verwerken. Als jouw advertorial interessant genoeg is om uit te lezen, dan heb je de lezer binnen.

Advertorial uitzetten

Nu je een goede advertorial hebt geschreven, kun je die uit gaan zetten. Bekijk hiervoor het aanbod van websites om te adverteren bij jou in de buurt. Kies bij het uitzetten van jouw advertorial voor een regio bij jou in de buurt. Heb jij een fysieke winkel in een bepaalde stad of bied jij een dienst aan in een bepaalde regio? Dan is het effectief om jouw advertorial in die regio uit te zetten. Bekijk welke regionale nieuwssites er in jouw regio beschikbaar zijn en selecteer er eentje naar wens. Je kunt gelijk de pakketten en prijzen bekijken, zodat jij meteen kan kiezen. Vervolgens kun jij jouw advertorial direct uitzetten. Wil jij je advertorial liever laten schrijven door een professional? Laat de tekst dan schrijven door de redactie. Zo ben je altijd verzekerd van een goede advertorial.