Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Energie

Hoeveelheid energie die een zonnepaneel kan produceren

Het rendement van zonnepanelen is altijd de zorg geweest van de meeste klanten bij het kopen van zonnepanelen. Het is goed om te weten dat ze weten waar ze op moeten letten en waar ze op moeten letten bij de aanschaf van zonnepanelen. Net als zij wil jij ook weten hoeveel energie je zonnepaneel kan produceren. Maar je moet weten dat het berekenen en analyseren van een dergelijke energieopbrengst verwarrend kan zij. Als je de opbrengst zonnepanelen kent, kun je veel dingen beoordelen. Je voelt je bijvoorbeeld machteloos omdat je moeite hebt om een ​​dergelijke vermogensopbrengst te bepalen. Om je te helpen met je dilemma, kun je dit artikel raadplegen.

Hoe bepaal je de hoeveelheid energie die wordt afgegeven?

Ten eerste zijn er twee factoren waarmee je rekening moet houden als je van plan bent je energieoutput te bepalen: de efficiëntie van zonnepanelen en de grootte van de zonnepanelen. Hoe zit het met de twee? Als het over zonne-efficiëntie gaat, gaat het over de werkelijke kwaliteit van zonnepanelen en hoe ze zijn opgesteld. Als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt gekocht van een bedrijf met kwaliteitsgarantie en je zet de zonnepanelen in hun optimale blootstelling aan de zon, dan zullen je panelen een hogere energie-output produceren dan je buren. Dat is best indrukwekkend, toch? Misschien wil je weten dat hoe efficiënter de zonnepanelen zijn, hoe meer energie ze kunnen opleveren. Het heeft dezelfde reden voor de paneelgrootte. Hoe groter je zonnepanelen zijn, hoe meer stroom ze produceren. Als je paneel bijvoorbeeld 60-cels zonnepanelen is, ongeveer 5,4 voet lang en 3,25 voet breed, heb je een verwacht vermogen van ongeveer 270-300 watt. Naarmate het aantal cellen van je zonnepanelen toeneemt, des te groter het wordt en des te hoger de energie-output. Zorg er dus voor dat je, voordat je tot aanschaf overgaat, weet hoeveel energie je echt nodig hebt of wilt voor je huishouden. Als het te ingewikkeld klinkt, kun je installateurs om een ​​schatting vragen en deze bevestigen wanneer je naar de winkel gaat.

Hoe bereken je de energieopbrengst?

Ervan uitgaande dat je een premium zonnepaneel met 300 wattage hebt gekocht en wilt berekenen hoeveel energie het kan produceren als het 7 uur direct aan de zon wordt blootgesteld. Je kunt het uitzoeken met een eenvoudige formule: uren vermenigvuldigd met zonnewattage. Door de gegeven waarde te vervangen en te vermenigvuldigen, krijg je een vergelijking als deze: 7 uur x 300 watt = 2.100 watt-uur of ongeveer 2,1 kilowattuur (kwH). Stel dat je tien premium zonnepanelen hebt, dus dat geeft je netto 3000 watt of 3 kW. Vermenigvuldig de 3 kW met de 7 uur direct zonlicht, dan heb je ongeveer 21 kWh geproduceerde elektriciteit per dag. Het is een hele wiskunde, maar het zou je kunnen helpen bij het kiezen van je zonnepanelen.