Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Digitale transformatie versnelt door Robotic Process Automation

Digitale transformatie versnelt door Robotic Process Automation

Niet alleen in de Verenigde Staten, maar wel wereldwijd kan er worden vastgesteld dat steeds meer bedrijven over één of meerdere digitale medewerkers beschikken. Het gaat hierbij om robots die zich uitstekend lenen voor het uitvoeren van verschillende saaie en repetitieve taken. Het inschakelen van één of meerdere van deze digitale werknemers brengt verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie kunnen medewerkers van vlees en bloed meer voldoening halen uit hun werk. Ze hoeven immers die vaak vervelende, repetitieve taken niet meer voor hun rekening te nemen. Nog een voordeel is terug te vinden in het feit dat ze zich kunnen focussen op het realiseren van een toegevoegde waarde voor de klant. Ook klanten zullen dan ook alleen maar wel varen bij het inzetten van digitale medewerkers. Eén ding staat nu hoe dan ook reeds als een paal boven water en dat is dat Intelligent Automation iets is waar ondernemingen eigenlijk niet meer omheen kunnen.

Ondersteuning door steeds meer software aanbieders

Dat RPA in een snel tempo wint aan populariteit is ook software aanbieders niet ontgaan. Zij kiezen er tegenwoordig massaal voor om zelf hun eigen softwarepakket voor RPA op de markt te brengen. Enkele van de grootste en bekendste aanbieders op dit vlak zijn:

  • Blue Prism;
  • Automation Anywhere;
  • UiPath;

Voor deze verschillende platformen geldt dat ze op vlak van functionaliteit vergelijkbaar zijn met elkaar. Verschillende aanbieders slagen er wel in zich te onderscheiden van de massa. Dit bijvoorbeeld door het toegankelijk maken van het coderen voor de massa. Andere aanbieders focussen zich dan weer op het aanbieden van de nieuwste technieken. In het bijzonder wordt er op dit vlak zeer veel aandacht besteed aan Artificial Intelligence.

De integratie van RPA binnen jouw eigen organisatie

Voor menig aantal organisaties geldt dat ze ondertussen de beslissing hebben genomen op RPA bots te gaan integreren binnen hun bedrijf. De eerste stap van zo’n traject richt zich doorgaans op het opleiden van medewerkers. Bijgevolg dienen ook geschikte RPA-processen geïdentificeerd te worden. Het is namelijk zo dat niet elk proces binnen een onderneming geschikt is om geautomatiseerd te worden. Op het ogenblik dat geschikte kandidaat processen zijn geselecteerd is het mogelijk om de bouw aan te vatten. Daarbij is het mogelijk om gebruik te maken van interne medewerkers of van bijvoorbeeld externe adviesbureaus die zich hebben gespecialiseerd in RPA.

Ervaar zelf de voordelen van Intelligent Automation binnen jouw onderneming

Er zijn duidelijk heel wat interessante voordelen verbonden aan de implementatie van Intelligent Automation binnen een onderneming. Voor heel wat bedrijven geldt dat ze worden geconfronteerd met allerhande repetitieve taken waarvoor men verplicht een beroep moet doen op een aantal van hun medewerkers. Het uitvoeren van dergelijke taken is voor deze medewerkers geen pretje. Hierdoor kan de sfeer op de werkvloer aanzienlijk worden beïnvloed. Toch wordt door de implementatie van RPA niet alleen een belangrijke meerwaarde gecreëerd voor deze medewerkers. Ook voor het bedrijf op zich kan het maken van deze keuze immers niet onaanzienlijke praktische evenals financiële voordelen met zich meebrengen. Zeker de moeite waard om te overwegen dus.