Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Meer licht in je huis

Licht is positiviteit, licht zorgt voor minder depressiviteit en een fijnere sfeer in huis. De meesten van ons doen het gewoon een stuk beter in de zomer dan in de winter, dat zit in ons bloed. Van de laatste zonnestralen genieten die worden verhit door het glas is genieten. Wat kun je in huis doen om deze sfeer te vangen en te zorgen dat er altijd genoeg licht is? Waar zorgt licht eigenlijk allemaal voor om je heen?

De voordelen van licht

Iedereen weet dat daadwerkelijk zonlicht zorgt voor meer vitamine D in je lichaam. Vitamine D zorgt voor sterk tandvlees, genoeg energie, sterke botten, spieren, en een algemene positievere staat van zijn. Het licht in je huis, of vooral kunstlicht dat zonnestralen nabootst, heeft een paar van diezelfde eigenschappen. Denk hierbij vooral aan minder angsten en een opgewekter gevoel. Onbewust heb je minder behoefte om te gaan slapen want het is nog licht. Dit geeft je meer energie en focus. Let er wel op, dit werkt vooral bij voldoende licht. Heb je een leeslamp naast een luie stoel dan is het meer het nabootsen van de schemering, en dat kan soms te weinig zijn.

Glazen schuifwand

Naast een verbetering van het kunstlicht kun je ook met verbouwen veel bereiken. Zo kun je zorgen voor een glazen schuifwand naar de tuin toe. Dit zorgt in de zomer voor veel meer licht. Hoewel het in de winter ook mooi is, kan het soms ook wat koud en kil overkomen. Regel dan iets wat je over de glazen schuifwand heen kunt rollen zoals een rolgordijn om de kou minder door te laten komen. Ook kun je denken aan een dakkapel, erker, of klapraam. Glas hoeft ook helemaal niet fragiel te zijn. Dik glas is net zo veilig als een deur en laat je meer zien en ervaren.

Meer voor de mentale gesteldheid

Er is nog meer dat je kunt doen voor je eigen mentale gesteldheid. Zo kun je zorgen dat je genoeg beweegt en gezond eet of drinkt. Vooral in de winter hebben we wel eens de neiging om onszelf op te sluiten en onder een dekentje de hele snack kast leeg te eten. Toch is het juist nodig dat je in de winter genoeg voor jezelf zorgt, anders gaat alleen licht niet helpen.

https://degoedkoopsteveranda.nl/glazen-schuifwand/