Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Motorslot

Inbraken

Het aantal inbraken in Nederland wordt steeds hoger. Elk jaar wordt er duizenden keren meer in gebroken dat het afgelopen jaar. Worden wij er gewoon steeds weer ingeluisd, of worden inbrekers ieder jaar weerslimmer? Vooral in de grote steden is inbreken echt een hype aan het worden. Kerst, Oud en nieuw, de dagen dat we even gezellig weg zijn met z’n allen, slaan ze toe. Erf zijn al allemaal verschillende tips en trucs verschenen waardoor je inbrekers buiten de deur kunt houden. Ramen dicht, duer goed opslot, ligt aanhouden etc. Maar hebben jullie ook wel eens gedacht een een motorslot?

 

Elektrische sloten

Een elektrisch motorslot is een slot op de deur die je onmogelijk kunt kraken. Het wertk als volgt:

Een motorslot is leverbaar met of zonder paniekfunctie. Bij de standaard uitvoering zonder paniekfunctie komen bij het sluiten van de deur automatisch twee schoten naar buiten. Vervolgens kan handmatig doormiddel van de sleutelbedieing de nachtschoot naar buiten worden gedraaid. In deze situatie kan het slot van binnenuit niet meer worden geopend met de deurkruk. Ook de functie van de motor is hiermee uitgeschakeld. Door het uitschakelen van de kruk en motorfunctie wordt een grotere mate van inbraakveiligheid bereikt. 

Wanneer u het slot besteld met de automatische nooddeur en vluchtdeursluiting voldoet het slot wel aan de regels voor vluchtdeuren. Een ander verschil ten opzichte van de standaard uitvoering is dat bij het sluiten van de deur ook de nachtschoot in het midden van de deur automatisch wordt uitgeworpen. Met het vervallen van de mogelijkheid om de paniekfunctie van het slot uit te schakelen voldoet dit slot aan de EN179 en 1125.

 

 

https://www.elocktron.nl/elektrische-sloten/motorsloten.html