Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Anaalklieren van de hond: stevige ontlasting houdt ze gezond

 

Een wandeling met je viervoeters geeft ze de gelegenheid hun geur te verspreiden en zo hun kameraden te laten weten dat ze in de buurt zijn. Het afscheiden van dat luchtje doen ze via de anaalklieren die aan beide kanten van de anus te vinden zijn. De herkenbare geur kunnen ze alleen afgeven, als de anaalklieren zich goed kunnen legen. Helaas wil het nog weleens voorkomen dat de anaalklieren hond verstopt of ontstoken zijn met vervelende klachten bij je lobbes tot gevolg.

Anaalklieren hond

Een hond die een stevige hoop derrie produceert, zal niet zo snel problemen met de anaalklieren krijgen. Zie jij echter dat je hond het achterwerk gebruikt als vervoermiddel, door op de grond te gaan rijden, dan is dat een teken dat de anaalklieren je hond in de weg zitten. Hoe grappig het rijden er ook uitziet, weet dat je lobbes dan jeuk heeft en jij als baasje in actie moet komen om je trouwe vriend te helpen. Een ander symptoom dat wijst op problemen met de anaalklieren hond is het likken of bijten aan het achterwerk.

Dierenartsbezoek

Bij zichtbare problemen met de anaalklieren hond is het sowieso aan te raden om naar de dierenarts te gaan. Deze problemen zijn:

  • zwelling rond de anus
  • roodheid van het achterwerk

De dierenarts kan de anale zakken met de hand legen en dan kijken welke behandeling nodig is. Om het probleemgebied tot rust te brengen is het aanbrengen van een zalfje een goed idee. Is de situatie al verder gevorderd, dan zal antibiotica worden toegepast om de boel weer tot bedaren te krijgen.

Geklier voorkomen

Je hond goede natuurlijke voeding geven, kan voorkomen dat deze problemen rond de anus optreden. Een goede vertering van de brokken zal zorgen dat je hond een stevige drol produceert. Hierbij werken de anaalklieren op hun best en veroorzaken ze geen geklier.

 

 

 

https://nl.bellfor.info/